2 Ocak 2015 Cuma

Sırtüstü Yüzme Tekniği


Yüzme teknikleri belirli aralıklarla değişkenlik gösterecektir. Bu teknikler arasında yer alan bir takım çalışmalar ise kişilerin yüzmeyi stiller üzerinden öğrenmesini sağlayacaktır. Yüzme kursu bünyesinde giriş esnasında kolların dışa süpürme esnasında da bir şekilde devam etmesini sağlayacaktır. Sırtüstü yüzme tekniği olarak önemli bir teknik bulunmaktadır. bu teknik bünyesinde kişilerin ilk olarak yüzmeyi öğrenmesi bakımından önemlidir. Sırtüstü yüzme tekniği ilk yüzmenin öğrenildiği tekniklerden biridir. Serbest yüzme tekniğinin tam tersi olan sırtüstü yüzme tekniği kollara ağırlık verilerek yapılmaktadır. Aynı zamanda en rahat öğrenilen tekniklerden biri olan yüzme tekniği ise ilk olarak 1912 yılında kullanılmıştır. Yarış esnasında bunu kullanan Hebner isimli yüzücü sayesinde yenilikçi bir teknik olması nedeni ile oldukça ciddiye alınmıştır. Çünkü bu teknik yüzücüye yarışı kazanmasında etkili olmuştur.

Sırtüstü yüzme tekniği sayesinde çoğu kişinin sır üstü yüzerek kendisini daha rahat hissettiği ortaya konmuştur. Yüzme stilleri bünyesinde kendisine yenilik katan bir stil olan sırtüstü yüzme şekli ile birlikte birçok sporcu daha rahat yüzme şekli benimseyecektir. Bunun için sırtüstü yüzenlerin yüzmeye başlarken ayaklarını ve ayak parmaklarını suyun altında mutlaka tutmuş olmaları gerekecektir. Aynı zamanda sırtüstü yatılarak yüzülme stili kafanızın suyun yüzünde olmasını sağlayacağı için oldukça önemli bir takım yöntemlerinde ortaya konmasını sağlayacaktır. Bunun nedeni ise nefes kontrolü sırasında sorunların yaşanmamasıdır.

Serbest yüzme tekniği ile birlikte daha rahat yüzme öğrenmeniz sağlanacaktır. Sırt üstü yüzerken mutlaka belin dik konumunu koruması önemlidir. Belin dik tutulması ayak çırpmanın daha rahat olmasını sağlayacaktır. Bunun nedeni ise parmak uç kısımlarında gergin bir takım ayak çırpmanın yaşanmasında iyi bir yüzücü olmak oldukça önemli olacaktır. Aşağı doğru yüzdüğü için vücudun çene hizasında olması da oldukça önemli bir nefes alma tekniği olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder