2 Ocak 2015 Cuma

Kelebek Yüzme Tekniği


Kelebek yüzme tekniği birçok teknikten daha fazla hareket gerektiren bir stildir. Bu nedenle yoğun bir çalışma temposu ve başarıya ihtiyaç olacaktır. Özellikle bu teknik içinde kişilerin profesyonel bir takım eğitimler almak istediği zamanlarda başarılı sonuçlar ortaya koymaları muhtemel olmaktadır. Kelebek yüzme tekniği sayesinde ayak vuruş ve kulaç atış noktasında daha iyi ilerleme kaydedilmesi ise kişilerin yüzme teknikleri arasında en çok bu tekniği benimsemesine yol açacaktır. Belirli tekniklerin yanında hızlı ve beceri sahibi olmak da önemlidir. Çünkü bu teknikte önemli olan nokta kişilerin uzun süreçli olarak yüzmeyi daha iyi benimsemesini sağlayacaktır. Kelebek yüzme stili için dikkat edilmesini gerektiren noktalar yoğun olarak bulunmaktadır. Yüzme sistemlerinde başarılı bir takım adımların atılmasında yüzmenin dışsal olarak ortaya konan çalışmalardan daha fazla etkisinin olduğu görülecektir.

Kelebek yüzme tekniği antrenmanlar sırasında 3 faktörün önemli olduğu bir noktadır. Aşağı yukarı olarak birçok hareket yönteminin benimsenmesi nedeni ile vücudun çalışmayan noktası kalmayacaktır. Kolların ve ayakların orantılı bir şekilde kullanılmasının gerekli olduğu bu stil bünyesinde ayakların aşağıya doğru hareketi kalçayı yukarı doğru kaldıracaktır. Kolların öne doğru savrulması da yine baş ve omuzların aşağı doğru çekilmesini sağlayacaktır. Bu noktalarda bir diğer dikkat edilmesi gereken durum ise kol çekişinin ilk kısmı olan baş ve omuzların yukarı doğru kalkışı noktasıdır. Bu noktalarda kişilerin başarılı teknikler benimsemesi aynı zamanda kaliteli bir ilerleme sağlanmasında önemli bir nokta ortaya konacaktır.

Kelebek yüzme tekniği sayesinde, kolların içe süpürme hareketi ile birlikte ayakların vuruşunun aynı anda gerçekleşmesi gerekecektir. Yüzme ile birlikte kolların yukarı doğru hareketi sayesinde de aynı şeklide ayak vuruşu da ortaya konacaktır. Belirli tekniklerin iyi derecelerde öğrenilmesi yüzmenin ilerlemesinde önemli katkılar ortaya koyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder