2 Ocak 2015 Cuma

Karışık Yüzme Teknikleri


Yüzme teknikleri, başarılı bir şekilde gelişme göstermiştir. Spor dalları arasında birçok kişinin son zamanlarda tercih ettiği yüzme, nefes, teknik ve yüzme alanı olarak dikkat edilmesi gereken hususlara sahiptir. Yüzme kursunda alınacak olan tekniklerin tamamı ise sizin daha aktif bir şekilde ilerlemenizi sağlayarak, spor alanında aktif bir çalışma sergilerinizi sağlayacaktır. Nefes alış verişlerinizi kontrol edebilmeniz oldukça önemlidir. Yüzme teknikleri oldukça farklılık göstermektedir. Karışık yüzme teknikleri bakımından oldukça kaliteli yöntemler bulunmaktadır. bu yöntemlerin tamamına hakim olunması ve nefes alış verişlerin başarılı bir şekilde tamamlanması sonucunda bu tekniklere hakim olunması muhtemel sonuçlar ortaya koyacaktır.

Karışık yüzme teknikleri, yüzme ile birlikte suyun içinde iken oldukça iyi bir stil belirlemenizde etkili olacaktır. Kurbağalama yüzme tekniği sayesinde oldukça kaliteli bir şekilde yüzme tekniğinin belirlenmesi de suyun altında iyi derecede nefes alış veriş tekniğinin ortaya konmasını sağlamalıdır. Bunun için tüm tekniklerden önce nefes alışverişlerin iyi düzeylerde ortaya konması sağlanmalıdır. Yüzme teknikleri içinde en kolay ve rahat olanı ise sırtüstü yüzmedir. Bunun serbest stilden oldukça farklı ve tam tersi durumları vardır. Bu durumda kollara oldukça fazla görev düşmektedir. Yorgunluğun baş gösterdiği noktalarda kesin bir şeklide nefes kontrolünün yapılması gereklidir. Bu nedenle nefes alışverişlerinizin tamamının kontrol noktasında olması oldukça önemlidir.

Karışık yüzme teknikleri içinde en önemli olanlarından birisi de kelebek yüzme stilidir. Bu stil vücudun her noktasında etkin bir çalışma ortaya koyacağı için çoğu yüzücü bu tekniği daha fazla denemekte ve kazandırmaktadır. Eğitmenlerin çoğu bu stil ile birlikte yüzme şekline sahiptir. Ancak daha teknik olan bu yüzme şekli ise sizin profesyonel anlamda ilerlemenizde etkili olacaktır. Suda burnunuzun nefes almasını sağlayan ve aynı zamanda suyun yüzeyine çıkarken de rahat nefes alıp vermenizi sağlayan teknikler uygulamanız aktif bir öğrenme ortaya koyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder