19 Şubat 2015 Perşembe

Yüzmede Nefes Alma Teknikleri

Yüzme sporu diğer sporlara göre iki önemli farklılıklar içermektedir. İlki nefes alma konusunda ki farklılık olurken ikincisi de suyun oldukça yoğun olması nedeniyle, hareketleri oldukça yavaşlatan bir etki yaratmaktadır. Teknikler konusunda başarılı olmak isteyen kişilerin bu yönüyle mutlaka doğru bir şekilde nefes almaları gerekmektedir. Yüzmede nefes alma teknikleri birkaç adımda öğretilmektedir. Ancak uygulamada bir takım zorluklar çıkabilmektedir. Suda nefes alma tekniği özellikle suda gözlerin açık tutulma oranı, kafa ve kolların ellerle birlikte uyumlu hareketi önemlidir. Yüzme sporunda önemli olan ilk teknik sadece ağızdan nefes alma konusudur.

Yüzmede nefes alma teknikleri konusunda dikkat edilmesi gereken bir takım adımlar bulunmaktadır. Kişiye göre değişiklik gösteren geniz tıkanması gibi nedenlerden dolayı kişinin mutlaka ağızdan nefes alıp vermesi gerekecektir. Eğer serbest stilde bir yüzme şekli benimsiyorsanız, bu noktada başın mutlaka hafif bir şekilde yatar gibi olması bu şekilde suya yüzüstü yatış pozisyonunda nefes alması gerekecektir. Profesyonel anlamda bir yüzücüyseniz, kafanızı hafifçe yatırmanız yeterli olacaktır. Bir diğer yüzme stili olan sır tüstü stilde ise ağızdan ve burundan hava teması kolay olacağı için yine ağızdan nefes alınıp verilmesi doğru olacaktır.

Yüzmede nefes alma teknikleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadan yaptığınız yüzme stillerinde, almış olduğunuz nefes alışkanlıklarını değiştirmek ise oldukça zor olacaktır. Ancak alacağınız eğitimler sayesinde bunu değiştirmek konusunda bir ilerleme kaydetme şansınız olacaktır. Bunun için mutlaka kendinizi güvenli hissettiğiniz bir havuz etrafında çok derin nefes alıp verme tekniklerini uygulamanız yeterli olacaktır. Ağız ve burundan çok derin nefesler alarak, olduğunuz havuza kafanızı sokup çıkararak, egzersizleri yerli yerinde yapabilirsiniz. Ancak bunu yüzerken uygulamak yoluna gitmeniz sizin için daha kolay bir öğrenme sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder