3 Şubat 2015 Salı

Yetişkin Yüzme Kursu

Yetişkinler için yüzme kursuları da vardır. Yetişkinlere yüzmek faydalıdır aynı zamanda çocuklar içinde geçerlidir. Yetişkin yüzme kursa İstanbul ve çevresinde oldukça fazla bulunmaktadır. Yetişkinler için yüzmenin öğrenme şekilleri farklılık göstermektedir. Kişinin spor geçmişi olarak fiziksel kapasitesi suya karşı adaptasyonu gibi durumlarda bir benzerlik göstermesi gerekmektedir. Kişinin daha rahat öğrenebilmesi için gerekli olan ilk adım ise suya alışma aşamasıdır. Sudan korkan kişinin öncelikli olarak yüzmeye dair tüm korularının bir kenara bırakması gerekmektedir. Rahat bir adaptasyon süreci dahilinde boğulma tehlikesi yaşayan bir kişinin yüzme kursuna gelerek yüzme öğrenmesi oldukça zor bir adapte süreci yaratacaktır. Fiziksel anlamda yüzme egzersizleri birçok kişinin kas gelişimine neden olmaktadır.

Yetişkin yüzme kursu öncelikli olarak serbest yüzme içinde nefes alma tekniklerinin rahat olması için geçerli olacaktır. Nefes alma tekniklerini iyi bilen kişilerin yüzmeyi öğrenmesi için ilk adım atılmış olacaktır. Yüzme kursu için nefes teknikleri kısa zamanda alınan oksijeni başın suya sokulması ile birlikte burunla uzun süreli bir şekilde üfleyerek verilmesi gerekecektir. Bundaki amaç ise kısa sürede almış olduğunuz oksijeni uzun süreli olarak kullanma durumunuz etkili olacaktır. Uzun süreli kullanmaktaki amaç ise nefesin nalsı tutulacağı konusunda etkili olacaktır. Mutlaka aldığımız oksijeni ne kadar süre tutulması gerektiği konusunda etkili olunması gerekmektedir.

Yetişkin yüzme kursu kişilere birçok yüzme stili öğretecektir. Bunlar için öncelikli olarak ayak çırpma, yüzmede kol çekişi gibi durumlara dikkat etmek gerekmektedir. Yazı ve görsel materyaller yüzme öğrenme aşamalarından öğrenmek yerine iyi bir eğitmen eşliğinde öğrenmek gerekecektir. İçerikler ve bilgi detayı konusunda kollar ve ayaklar konusunda etkili olan eğitimleri kullanmak gerekmektedir. Eğitim alacağınız eğitmenler ise bu kurslar için oldukça önemli olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder