4 Şubat 2015 Çarşamba

Ozon Sistemi İle Yüzme Havuzu Temizliği


HAVUZ OZON TEKNOLOJİSİNİN DEZENFEKSİYON ETKİSİ

Yüzme havuzu hijyeni açısından dezenfeksiyon yöntemlerinden biri olan ozon ile temizlik insanların aynı anda çoklu kullanım alanı olan yüzme havuzu sularının mikro organizmalardan uzaklaştırılmasında gelinen en son teknoloji olma özelliğini taşımaktadır. Yüzme Havuzlarında Ozonlu Sitem temizliği son derece sağlık açısında da önemli rol oynamaktadır.

Ozonla dezenfeksiyon günümüzde dünya çapında giderek artma eğilimi göstermektedir. Bunun nedeni ozonla yapılan dezenfeksiyonun havuz suyunda meydana getirdiği sağlık ve hijyen ortamıdır. İnsanlar üzerindeki sağlık etkileri de son derece olumlu olan ozon uygulamaları ile klorla dezenfeksiyonda ortaya çıkabilecek deride kaşıntı, gözlerde tahrişler, ölü doğumlar, karaciğerde hasarlar, kanser vakaları.. vb sağlık etkilerinin oluşması önlenir.

Çevre dostu olan ozon dezenfeksiyon sistemi, kimyasal kullanımını en aza indirgeyerek kimyasal depolanmasını önler. Doğru uygulandığında kullanıcılar %80-90 oranında daha az klora ihtiyaç duyacaklardır.

Ozon doğal bir flokular (flokular) olup sudaki bağımsız maddeleri havuz filtrelerinin tutabileceği topaklar haline getirir; bu sonuç suya kristal berraklığı verir. Ozon gazı insanoğlunun bildiği ikinci en güçlü okside olup, güvenilir bir şekilde kullanılabilen en güçlü oksidandır. Ozon gazı virüsleri, bakterileri, mantarları, sporları vs. çevreye ve insana zarar vermeden hızlı ve etkili bir şekilde de aktive eder. Böylece temiz, berrak ve güvenli havuzunuz kullanıma hazır hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder