2 Ocak 2015 Cuma

Kurbağalama Yüzme Tekniği


Yüzme sporunda birçok yüzme tekniği bulunmaktadır. Ancak kişilerin kendilerini en rahat hissettikleri yüzme stilleri de her zaman bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan bir takım tekinleri ise Kurbağalama yüzme tekniği olarak bulunmaktadır. Bu teknik sayesinde birçok kişinin yüzmeyi öğrenmesi sağlanmıştır. Yuvarlak hareketler ortaya koyarak kaliteli bir yüzme şekli benimsenecektir. Yüzme hareketlerinin suda ilerleme biçimi bakımından antik çağlardan kalan bir yüzme stili olarak kendini gösterecektir. O zamanlar içinde antik yüzme teknikleri, çağa ait olan kaynaklardan bu yüzme çeşidi ise Mısırlar ve Romalılara ait olduğu ortaya konulmuştur. Belirli stillerde hareket alanı bulabilmek için kişilerin yüzme stillerine oldukça önemli bir şekilde değer vermeleri gerekecektir.

Kurbağalama yüzme tekniği kolun suyu çekiş noktası ve kalçaların uzun uzadıya bir şekil alması da nefes hemen suyun çekişinden sonra gerçekleşmesi oldukça kaliteli bir teknik olduğunu ortaya koymaktadır. Kurbağalama stili günümüzde birçok alanda kullanılmaktadır. Kurbağalamanın düz vücut pozisyonunda yapılması ise oldukça önemli bir nokta oluşturacaktır. Bu teknik içinde bacak hareketleri önemli bir yer tutmaktadır. Aktif hareketlerin birleşerek düz bir pozisyon aralığında ortaya konması ise sonraki hareketi başlatana kadar size kayma pozisyonu almanız konusunda etkin bir çalışma ortaya koyacaktır.

Kurbağalama yüzme tekniği, kol hareketlerinin uygulanması konusunda da oldukça önemlidir. Aktif hareket olarak kollar düz bir şekilde ileri uzatılmalı, kulaçlar ise dışa doğru rotasyon yapılmalıdır. Bu noktada kolların ikisi de dirsekten hafif bir şekilde bükülmelidir. Bu şeklide suyun çekim kuvvetinden yararlanılarak ayak çırpma işlemi gerçekleşmelidir. Bu şekilde vücudun tamamı çalışacak ve sizin daha etkin bir çalışma alanı bulmanız sağlanacaktır. Yüzme stilleri arasında zorlayıcı fakat ilerleme açısından oldukça önemli bir adım oluşturmaktadır. Su içinde daha fazla vaktin geçirilmesini sağlayan bu tekniği yüzmeyi öğrenen hemen herkesin mutlaka denemesi gerekecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder