24 Ocak 2015 Cumartesi

Yüzme Sporunun Önemi

Sporlar içinde insanın her kasının çalışmasını sağlayan tek bir branş vardır ki o da yüzmedir, sistemli olarak devamlı yüzenlerin sağlık bakımından sorun yaşamadıkları biliniyor. Küçük yaşlardan itibaren başlanılan yüzme sporu ile kan dolaşımı normal seyrinde olur ve beyne dokulara kan basıncı ve oksijen rahatlıkla gider, yaşlanmanın önüne geçilir, kilo vermek kolaylaşır, vücudunuz fit olur, düzgünleşir. Kaslar ve kemikler gelişir, kolesterol hiç yükselmez, hep normal seviyelerinde dolaşır. Yüzme sporunun önemi saymakla bitmez, hamileler için de uzmanlar yüzmeyi öneriyorlar, hem bebek ve hem de anne sağlığı için en güzel spor yüzmedir.

Suyun terapi etkisi yaptığını hepimiz biliyoruz, insanları sakinleştiren, stresten uzaklaştıran bu etki ile ruh sağlığının da korunduğu gerçek. Yüzme sporunun önemi bu kadarla da kalmıyor, kaslar devamlı çalıştığı için vücut esnekliği istenilen kıvama gelir ve hareketlerinizde yavaşlama ve ağırlık olmaz. Kalp sağlığına önemi fazladır, kilo kontrolleri için yüzme en ideal spordur. Her gün belli saatlerde yüzmek insanı zindeleştirir, sıkılaştırır, boyun uzamasına neden olur. Yüzmede nefes alma teknikleri çok güzel bir şekilde öğretildiği ve uygulatıldığı için astım hastaları için en güzel sporun yüzme olduğunu söylüyor uzmanlar. Aslında tüm organlar yüzerken hareket eder ve işlevsellik kazanır, sağlık sadece belli bir bölüm için değil, vücudun tamamı için gereklidir.

Eklemlerde oluşan şişlikler yüzme ile ortadan kalkar, sırt, bel ve diz ağrıları devamlı yapılan hareketler neticesinde ortadan kalkar. Yüzme sporunun önemi say, say bitmiyor, her organı çalıştıran yüzmeden başka bir spor yoktur. Enerjik ve sağlıklı olmak için her gün en az 1 saat yüzmenizi öneriyor doktorlar. Her gün olmasa da haftada iki üç gün bile daha sağlıklı olmanıza neden olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder