24 Ocak 2015 Cumartesi

Yüzme Kursu Teknikleri

Yüzme kursu teknikleri, yüzme bilmeyen insanların başta öğrenmesi gereken durumlardan birkaçıdır. Yüzme kursları ile ilgili olarak üzerinde durulması gereken durumlardan bir kısmı da su üzerinde yatay vaziyette durmayı öğrenmek yüzme öğrenmenin en önemli kısmıdır. Bu kısmı atlattıktan hemen sonra diğer yüzme stillerini öğrenebilirsiniz. Ancak daha sonra yapılaması gereken yüzme teknikleri ise birçok şekillerde yapılmaktadır. Su üzerinde durma adımları için yapılması gereken ilk adım ise kendinizi ciğerlerinize nefes alarak beklemeniz ve geriye doğru yaymanızdır. Daha sonrasında ise rahatlıkla su yüzeyinde kalmayı öğreneceksiniz.

Su içinde yatay olarak durma ikinci bir yüzme kursu teknikleri arasında yer alan konudur. Kolay olarak su yüzünde durmanız için ilk önce yüzme havuzuna giderek burada su içinde yatay kısımda bir adım durmak gerekir. Daha sonra ise başınızın ilk anda su içinde kalmasına müsaade etmeniz gerekecektir. Birkaç saniye batmadan durmaya özen gösterirseniz, bu durumda ağız dışarıda duracak şekilde yatay bir şekilde durmayı denemelisiniz. Yine kollar ve bacaklar iki yana açılmış durumda olmalıdır. Su yüzeyinde yapılacak tek şey ise paniklemeden beklemek olacaktır.

Yüzme kursu teknikleri içinde bir diğer durum ise ayak çırpma kısmıdır. Bu kısımda ise mutlaka su yüzeyinde yatay bir şekilde durmak gerekecektir. Daha sonrasında ise kolları öne doğru uzatarak, elinizi ve diğer elinizi üst üste koymanızdır. Bu işlemi tamamladıktan hemen sonra, ayaklarınızı çırpmaya başlamanız gerekecektir. Bu uygulamaları ise genellikle iyi bir eğitmen ile yapmanız yerinde olacaktır. Çünkü bu uygulamaların tek başınıza yapılması oldukça tehlikeli olacaktır. Yüzme kursu tekniklerini yüzme kurslarında rahatlıkla sizlere aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Can güvenliğinizi korumak içinde mutlaka eğitmeler eşliğinde bu tarz teknikleri uygulama yoluna gitmenizi önerilecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder