22 Şubat 2015 Pazar

Yakacık Yüzme Havuzu

Yakacık Yüzme Kursu, yarı olimpik olan havuzlarda eğitimlerin verildiği yerlerdir. Tüm standartları içinde bulunduran bu yüzme havuzları ise yaklaşık olarak 12,5 metrelik bir ene ve 25 metre de boya sahiptir. Bu nedenle birçok kişinin buraya gelmesi ise etkili bir durum oluşturmaktadır. Yakacık yüzme kursunda havuzun genişliği ve güzelliği de etkili olmaktadır. Yüzme kurslarında seyirci kapasitesi de oldukça önemlidir. Bu anlamda 550 kişilik bir izlenme oranına sahip olan bir kapasiteye sahiptir. Kaynı zamanda tesis içinde ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğiniz yüzme kursu otoparkı bulunmaktadır. Rahat etmeniz için tüm detaylar düşünülmüştür.

Yakacık Yüzme Kursları, yetişkinlerin ve çocukların yüzme havuzlarının ayrı noktalarda olduğu bir yüzme alanına da sahiptir. Tesisin son derece modern bir yapısı ve bu alanda ulaşım olanağı da oldukça kolay bir noktada oluşmaktadır. Bu havuzun bir diğer özelliği ise Kadıköy Kartal metrosuna oldukça yakın bir şekilde konuşlanmış olmasıdır. Yüzme havuzuna gelen kişilerin rahat bir ulaşım sağlayacakları noktalarda bulunmaları ise kişilerin daha rahat bir şekilde hareket etmesinde etkili olacaktır. Yüzme kurslarının fiyat aralıkları ve program aralıkları hakkında ise mutlaka arayarak detaylı bilgiler almanız yerinde olacaktır.

Yakacık yüzme havuzu, bölgede bulunan en olarak en uygun olan havuzlardan biridir. Bu havuz ve çevresinde birçok kişinin yüzmek için bulunması ise havuzda eğitmen olarak birçok tecrübeli kişinin bulunmasını da sağlamaktadır. Yüzme kursları kapsamında yüzme havuzlarının önemli olması ise en ve boy olarak etkilidir. 12,5 ene ve 25 metre boya sahip olması çoğu kişinin bu alanı tercih etmesini sağlamaktadır. Yüzme kursuna dahil olan kişilerin risk olmadan eğitim almaları ise kişilerin boy ve kilo gibi sorunlara tabi olmadan yüzmelerini sağlayacaktır.

Ata Yüzme Spor Kulübü - İletişim
Gsm: 0537 938 73 32

19 Şubat 2015 Perşembe

Yüzmede Nefes Alma Teknikleri

Yüzme sporu diğer sporlara göre iki önemli farklılıklar içermektedir. İlki nefes alma konusunda ki farklılık olurken ikincisi de suyun oldukça yoğun olması nedeniyle, hareketleri oldukça yavaşlatan bir etki yaratmaktadır. Teknikler konusunda başarılı olmak isteyen kişilerin bu yönüyle mutlaka doğru bir şekilde nefes almaları gerekmektedir. Yüzmede nefes alma teknikleri birkaç adımda öğretilmektedir. Ancak uygulamada bir takım zorluklar çıkabilmektedir. Suda nefes alma tekniği özellikle suda gözlerin açık tutulma oranı, kafa ve kolların ellerle birlikte uyumlu hareketi önemlidir. Yüzme sporunda önemli olan ilk teknik sadece ağızdan nefes alma konusudur.

Yüzmede nefes alma teknikleri konusunda dikkat edilmesi gereken bir takım adımlar bulunmaktadır. Kişiye göre değişiklik gösteren geniz tıkanması gibi nedenlerden dolayı kişinin mutlaka ağızdan nefes alıp vermesi gerekecektir. Eğer serbest stilde bir yüzme şekli benimsiyorsanız, bu noktada başın mutlaka hafif bir şekilde yatar gibi olması bu şekilde suya yüzüstü yatış pozisyonunda nefes alması gerekecektir. Profesyonel anlamda bir yüzücüyseniz, kafanızı hafifçe yatırmanız yeterli olacaktır. Bir diğer yüzme stili olan sır tüstü stilde ise ağızdan ve burundan hava teması kolay olacağı için yine ağızdan nefes alınıp verilmesi doğru olacaktır.

Yüzmede nefes alma teknikleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmadan yaptığınız yüzme stillerinde, almış olduğunuz nefes alışkanlıklarını değiştirmek ise oldukça zor olacaktır. Ancak alacağınız eğitimler sayesinde bunu değiştirmek konusunda bir ilerleme kaydetme şansınız olacaktır. Bunun için mutlaka kendinizi güvenli hissettiğiniz bir havuz etrafında çok derin nefes alıp verme tekniklerini uygulamanız yeterli olacaktır. Ağız ve burundan çok derin nefesler alarak, olduğunuz havuza kafanızı sokup çıkararak, egzersizleri yerli yerinde yapabilirsiniz. Ancak bunu yüzerken uygulamak yoluna gitmeniz sizin için daha kolay bir öğrenme sağlayacaktır.

Yüzme Kursu

Yüzmek bazıları için spor, bazıları için tutku, bazıları için zayıflamanın en zevkli yöntemidir. Spor sürekli alışkanlık haline getirmemiz gereken en temel şey aslında. Sağlıklı yaşayabilmek, zinde kalabilmek, ağrılardan kurtulabilmek için birinci sırada spor geliyor. Her türlü spor her insan için gerekli ama herkes maalesef ki hepsini yapamıyor ya da yapmak istemiyor ama yüzme sporu çoğu insanın korkuları olmadığı sürece en sevdiğidir. Hem eğlenip hem de fazlalıklarınızdan kurtulmak istemez misiniz? Bayanlar için eminim ki bu bulunmaz bir fırsattır bu yüzden sizi yüzme kursuna gitmeye davet ediyorum.

Tutkunları için yüzmenin mevsimi yok yaz kış demeden devam ediyorlar. Yarışlar sürekli devam ediyor. En sevdiğiniz sporu hırslanarak bir yarış haline getirmek bu sayede sürekli sporla iç içe kalabilmek çok büyük başarı. Spor amaçlı yüzenler genelde yaz aylarını tercih ediyorlar. Yüzme Kurslarının en yoğun olduğu zamanlarda o aylar. Kurslar dolup taşmadan yaz aylarını bekleyenler vakit kaybetmeden hemen kendilerine uygun bir yüzme kursuna kayıt yaptırmalılar. Her seviyede yüzücüye göre kategorize edilen kurslarda rahat bir şekilde sporunuzu eğitmen eşliğinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu kurslarda kendinizi geliştirebilir daha iyi bir yüzücü olma şansı yakalayabilirsiniz.

Peki ya yüzme bilmeyenler? Bu yazıyı okurken nasıl öğrenirim diye düşünüyorlarsa yüzme kursu en çok onlar için gerekli. Hemen öğrenmeye koyulun. Birçok kurs mevcut artık herkes her an bu kurslara yakın mesafede ve herkes bu imkana sahip. Herkese uygun koşullarda kurslar var. Zaman sıkıntısının olmadığı kendi hayatınıza göre şekillendirebileceğiniz birçok kurs mevcut. Sizinde yüzme sporuna adapte olup kendinizi sağlıklı hissetmeniz için bu yola başvurmamanız için hiçbir sebep yok. Sizde tavsiyelerimizi göz önünde bulundurarak kendinizi en iyi hissedeceğiniz size en uygun yüzme kursunu bulun ve kaydınızı yaptırın. Daha önceden yüzme öğrenmediğiniz için kendinize kızacaksınız.

Pendik Yüzme Kursu

Pendik yüzme kursları Pendik halkına Kartal Yakacık yüzme havuzunda hizmet vermektedir. Anadolu yakasının her bölgesinde her zaman ulaşabileceğiniz birçok yüzme havuzu ve spor tesisleri mevcut artık. Yüzme öğrenmek, düzenli spor yapmak artık eskisi kadar zor ve zahmetli değil. Artık herkese çok yakın. Bir türlü yüzme öğrenemiyorum yazları uğraşıyorum demeyin artık kışları öğrenip yazları müthiş tatiller geçirebilirsiniz. Mevsimlere göre ayarlanan suları ile Pendik yüzme havuzları tam size göre. Kendinize ayrıcalık tanıyın ve keyfiniz için ya da sadece canınız istediği için bir şeyler yapın. Kendinizi özel hissetmeye her zaman ihtiyacınız vardır.

Yapmanız gereken bizi ziyaret edip derslere katılmak zaten ne kadar kaliteli temiz ve rahat ortamlarda çalıştığımızı sizde far edeceksinizdir. Dersler haftada iki saattir derslerden yarım saat önce kasları kuvvetlendirmek ve ağrıya sebebiyet vermemek amaçlı ısınma hareketleri yapılır bunlara mutlak katılmalısınız. Pendik Yüzme Kursunda aboneliklerimiz aylık şeklindedir. Her ders bir saat sürer aylık sekiz saat yüzme dersi almış olursunuz. Dersler kalabalıkla birlikte değil en fazla 5-6 kişi ile eğitmen eşliğinde yapılır. Ancak kaçırdığınız derslerin telafisi olmayacaktır. Birlikte ders aldığınız kişiler sizin kadar yüzme bilen öğrencilerdir çünkü kursa başladığınızda belli seviyeleri göre gruplandırılırsınız. Başlangıç, orta seviye ve yüzme bilenler olarak üç seviye vardır. Öğrendikçe diğer basamaklara geçersiniz.

Çocuklarımızın küçük yaşta yüzme öğrenmesi hevesli olursa bu konuda kendini daha da geliştirebilmesi en büyük hedefimiz. Bu yüzden onlar içinde kurslarımız hatta özel derslerimiz mevcut. Çocuklarda yaş sınırı 3 ila 15 yaş arasıdır. Yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda gruplara ayrılara yüzme dersi alırlar. Seviyeleri yükseldikçe ders tempoları artar. Çocuğunuzun iyi bir ortamda yüzme öğrenmesini istiyorsanız kaydını bizi ziyaret ederek gerçekleştirebilirsiniz.

11 Şubat 2015 Çarşamba

Yüzerek Basenler Erir Mi?

Yüzmenin sağlığa olan olumlu etkileri hepimizin malumu, diğer spor dallarında olmadığı gibi yüzerken her kasımız her organımız çalışır. Suyun gücüne karşı koymak kolay değildir, yüzmeye çalışırken her tarafımızın hareket etmesi bundan dolayıdır, kollar ve bacaklara ise çok iş düşüyor, kollarımızla suyu yararak ilerlemeye çalışırken ayaklarımızla da suyu iterek kollarımıza yardımcı olmaya çalışırız. İşte bacakların suyu iterken harcadığı çaba basenlere etki eder ve sıkılaşmalarını dolayısıyla da basenlerin şekil almalarını incelmelerini sağlar. Yani yüzerek basen erir mi sorusunun yanıtı evet olmalıdır. Aslında sadece basenlere değil bütün vücudun şekil almasına yararı vardır yüzmenin, devamlı yüzenlerin yüzmeyen insanlara göre kas yapısı daha gelişmiştir ve yağ oranları çok azdır. Bu da yüzme ile vücudun estetik açıdan ne kadar gelişmiş olduğunun göstergesidir.

Su havadan daha yoğun olduğu için onun içindeyken normalin üzerinde kuvvet harcarız, suyun üzerinde durmak ve yüzerek ilerlemek için her tarafımızın çalışması gerekir ki spor açısından bundan daha iyisini bulamazsınız. Yüzerek basen erir mi elbette ki erir, devamlı suyu terken bacaklar basenlere baskı yapar ve onların da çalışmasını sağlar ve bu etki ile basenler erimeye, daha zarif bir görüntü almaya başlar. Yüzen insanların zaman içinde sırt, bel, karın ve diz ağrılarının azaldığı hatta yok olduğu görülmüştür. Eklem şişlikleri de yüzenlerde ortadan kalkıyor.

Kilo kontrolü yapmak isteyenlerin yüzmeleri öneriliyor ki bu çok olumlu sonuçlar doğuracak ve kısa sürede kilo dengesi sağlayacak spordur. Yüzerken yapılan zaruri hareketler neticesinde kan dolaşımı istendiği gibi olur, insan zinde ve enerjik olur. Yüzerek basen erir mi tabii erir, sadece basen değil bütün vücut şekle girer ve incelir.

Yüzme Öğrenmek İçin Özel Ders Verilir

Bilmediğimiz hemen her konu için ders almanın önemini kavramış bulunuyoruz, çocuklarımızın okul derslerinde başarısız olduklarını öğrendiğimizde hemen gelişimlerini tamamlamaları için onları ya dershanelere gönderir veya özel öğretmenler tutarak derslerdeki açıklarını kapatmalarını sağlamaya çalışırız. Çağdaş insan olmak için yüzme bilmenin gerektiği de ortada, neden yüzme bilmeyen çocuklarımıza veya kendimize de özel dersler veren öğretmenler tutmayalım ki? Ders vermek isteyen öğretmenleri bulmak artık çok kolay, interneti açarak oradan özel ders vermek isteyenlerin ilanlarına göz atmak öğretmenlere ulaşmanın en kolay yoludur. Yüzme öğrenmek için özel ders verilir sayfaları da internette yüzme dersi verecek olan hocaların ilanlarının bulunduğu sayfalardır.

Bire bir dersler her konuda olduğu gibi yüzmede de çok etkilidir, öğretmenler belli bir disiplin çerçevesinde öğrencilerine tüm bildiklerini özel olarak aktarırlar ve onların bir an evvel yetişmesine yardımcı olurlar. Yüzme öğretmek için öğrencisi ile birlikte suya giren, ona güven veren, sudan korkmaması gerektiğini empoze eden rol model olabilecek öğretmenlere ihtiyaç vardır. Kaliteli ve işini profesyonelce yapan yüzme antrenörleri her zaman tercih edilir. Yüzme öğrenmek için özel ders verilir yazdığınız zaman karşınıza çıkacak olan internet sayfalarında dilediğiniz özelliklerde yüzme hocası bulabilirsiniz.

Grup derslerden hoşlanmayanlar veya bir an önce yüzmek için can atanlar özel yüzme dersleri alabilirler. Bire bir öğretmeni ile iletişim halinde olan öğrenci bu sayede derslere daha iyi konsantre olur ve verim artar. Yüzme öğrenmek için özel ders verilir diye internete ilan vermiş olan yüzme öğretmenlerinden ders almak sizin için bir an evvel yüzme öğrenmek demek olacaktır. Kalabalık olarak öğrenemeyeceğiniz bazı bilgileri öğretmeninizden yalnız başınıza öğrenerek uygulamaya koyabilirsiniz.

7 Şubat 2015 Cumartesi

Kapalı Yüzme Havuzu

Yetişkinler için yüzme kursları kişilerin en çok talep ettikleri yüzme kursları arasında bulunmaktadır. Yüzme kursları için yetişkinler 5 ve 6 kişilik gruplar halinde belirli seviyelerde kurslara başlamaktadırlar. Yüzme kurslarında suya karşı olan etapta sürelerinin ölçülmesi gerekmektedir. Devam eden bir yüzme kursu için süreklilik bu noktada oldukça önemlidir. Yüzme kurslarında birçok kişinin aktif bir şekilde devamının sağlanması daha çabuk öğrenmeyi sağlayacaktır. Yüzme kurslarında aktif bir şekilde öğrenme sağlamak amacı ile öncelikli olarak Kapalı Yüzme Havuzu oldukça yararlı olacaktır. Kapalı olan yüzme havuzlarında birçok kişinin daha rahat hareket imkanı olacaktır.

Kapalı Yüzme Havuzu yaz ve kış olmak üzere birçok kişinin aktif bir şekilde yüzme öğrenmesinde etkili olmaktadır. Kişilerin yaşadıkları şehirlerin hemen hepsinde mutlaka bulunan kapalı yüzme havuzu, yetişkinler ve çocuklar için yüzme derslerinin verilmesinde etkili olmaktadır. Yüzme kursu için aktif bir şekilde yüzme derslerinin alınması gerekmektedir. Sürekli bir şekilde devam edilen yüzme kurslarından verimin daha fazla alınması sağlanmaktadır. Belirli seviyelerde bulunan yüzme kurslarında aktif bir devamlılık her zaman önemli olacaktır. Yüzme kurslarına gelirken en az yarım saat öncesinden gelmek aktif sürenin devamlılığını da sağlayacaktır. Kapalı yüzme havuzu kapsamında oldukça kaliteli hocalar eşliğinde yüzme dersi almanız mümkün olacaktır. Kapalı yüzme havuzlarının faydaları arasında birçok etken bulunmaktadır. Bu etken ise sağlık açısından ortaya konmaktadır. Sağlıklı bir ortamda yüzülmesi için kapalı yüzme havuzlarının tercih edilmesi şartı aranmalıdır. Yüzme kurslarına dâhil olan kişilerin yüzmeyi tercih ederken mutlaka kapalı havuzlarda bulunmaları onların sağlık açsından dikkatli olmalarında etkili olacaktır. Özellikle kışın yüzmeyi tercih eden kişiler için etkin bir alan oluşturan kapalı havuzlar, suyunun sıcak olması nedeniyle hastalıklardan da sizi uzak kılacaktır.

Yüzme Kursu Fiyatları

Yüzme kursları, günümüzde birçok kişinin rağbet gösterdiği merkezlerden biri olmaktadır. Ailelerin çocukları için düşündüğü bu aktiviteler ise yoğun bir şekilde günümüzde tercih noktası oluşturmaktadır. Çoğu aile çocukları için detaylı bir takım çalışmalar ortaya koymaktadır. Bu anlamda yüzme kursları hedef alındığında kişilerin aktif bir kullanım gerçekleştirmesi yerinde olacaktır. İyi bir araştırma yapılması gereken yüzme kursları sayesinde çoğu kişinin uygun fiyat aralıkları ile yüzme kurslarına kayıt olanağı buldukları görülmektedir. Yüzme kursu için gerekli olan araştırma yüzme kursları fiyatları için oldukça önemlidir. Özel olan yüzme kursları, diğer grup eğitimlerinden oldukça farklı bir fiyat göstermektedir. Özellikle yaz aylarında daha büyük bir artış gösteren yüzme kursları ile birlikte küçük yaşlarda bulunan çocuklarınıza iyi bir eğitim vermeniz mümkün olacaktır.

Yüzme kursları fiyatları, bütçeye göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle birçok yerde açılan kursların araştırılması yerinde olacaktır. Yüzme kurslarının sayısının arttığı gibi bu kurslara olan rağbette oldukça fazla artmaktadır. Yüzme kursuna devamlılık sağlamanız ile birlikte yüzmeye dair birçok tekniği öğrenmeniz oldukça kolaylaşacaktır. Bunun neden ise yüzmenin devamlılık istemesidir. Bir kursa yazıldığınız taktirde bilmeniz gereken ilk şey daima devamlılık olacaktır. Haftada 3 veya 4 kez devam ettiğiniz bir kursta rahatlıkla yüzmeyi kısa zamanda öğrenebilirsiniz. Yüzmeyi öğrenmek isteyenler için açılmış olan birçok kursun bulunması ise kişilerin bu aktiviteye daha yoğun bakmasını da sağlamaktadır.

Yüzme kursları fiyatları günümüzde oldukça uygun fiyat aralıklarına sahiptir. Bunun nedeni ise yüzme için giden kişilerin bu alanda kendilerini sosyal yaşamlarında da iyi hissetmelerinden kaynaklanmaktadır. Yüzme kursları ile birlikte oldukça başarılı yüzücüler de gün yüzüne çıkmaktadır. Bunun neden ise küçük yaşlarda gelen çocukların bu alanda ki yeteneklerinin rahatlıkla keşfedilebilir olmasıdır.

Yüzme Öğrenme Korkusu

Yüzme denildiği zaman akla ilk gelen nokta yüzme öğrenme korkusu olmaktadır. Yüzme öğrenerek kendinizi belirli alanlarda ilerletecek ve geliştireceksiniz. Bu nedenle yüzmenin öğrenilmesinde en önemli nokta olan öğrenme korkusunu da bir an evvel yenmeniz gerekecektir. Bu korkunun en önemli nedenlerinden biri ise boğulma korkusudur. Bu nedenle suya bile giremeyen kişiler bulunmaktadır. Deniz korkusunu yenen kişilerden oldukça iyi yüzücüler çıkmaktadır. Yüzme korkusunun yenilmesi ile birlikte diğer adımlara rahatlıkla geçilecektir. Yüzme öğrenmek sizi fonksiyonel olarak geliştirecek ve kendinizi rahatlatmanızı sağlayacaktır. Yüzme ile ilgili olarak korkusu olan kişilerin kan dolaşım sistemlerini etkili bir şekilde geliştirmesi de sağlanacaktır. Yüzme solunumla ilgili olarak birçok sorunun yenilmesinde de faydalı bir spor olmaktadır.

Yüzme öğrenme korkusu genellikle küçük çocuklarda mevcut olan bir durumdur. Bu durumun yenilmesi ise kişilerin hayata bakış açılarını da yenileyecek ve aktif bir şekilde geliştirecektir. Yüzmenin uzun mesafeli olarak öğrenilmesi ise haftada 3 veya 4 kez tekrar edilmesi gereken bir konu olmaktadır. Özellikle çocuklar için önemli bir gelişim aralığı oluşturmaktadır. Yüzme korkusu genellikle çocuklarda bulunmaktadır. Onların ilerleyen yaşamlarına da etkisi olacak olan bu yüzme korkusunun küçük yaşlarda atlatılması gerekecektir. Bu şeklide insanların rahat bir şeklide yüzme öğrenme aşamasına geçmesi sağlanacaktır.

Yüzme öğrenme korkusu, yenilmesi gereken bir durumdur. Bunun için de yüzmenin ne denli faydalı bir spor olduğu vurgulanmalı ve bunun üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Yüzmeyi öğrenecek olan kişinin öncelikle suya alıştırılması gerekir. Daha sonrasında ise kişiye nefes açma tekniklerinin öğretilmesi gerekecektir. Yüzmede doğru nefes kullanma tekniklerinin öğrenilmesinden hemen sonra kişilerin yüzme ile ilgili olan tekniklere başlaması oldukça yerinde bir davranış oluşturacaktır. Bu şekilde yüzme ile ilgili olan adımlara da geçilmiş olacaktır.

Yüzme Zayıflatır Mı?

Spor dallarının hemen hepsi zayıflamanız için oldukça önemli katkılar yapmaktadır. Ancak yüzme ile ilgili olarak iyi bir eğitim almadığınız sürece bu anlamda bir başarı sağlamanız mümkün olmayacaktır. Yüzmek zayıflatır mı sorusunun en önemli yanıtı ise nasıl bir beslenme programı içinde olduğunuz konusudur. İyi dereceli bir beslenme programına tabiyseniz, yüzmenin sizin zayıflamanızda oldukça önemli katkıları bulunacaktır. Bu anlamda yüzmenin tüm tekniklerine hakim olmanız gerekecektir. Yüzerek birçok anlamda kendinizi geliştireceğiniz gibi yüzerek kas gelişimlerini de daha rahat sağlamış olacaksınız. Yüzme kurslarında alınan eğitimlerin sonucu olarak bir takım çalışmaların ortaya konması ise sizin için oldukça önemli katkılar ortaya koyacaktır.

Yüzme zayıflatır mı sorusunun yanıtı için bir diğer bakılacak durum ise diyet programınızın günlük olarak enerji ihtiyacınızı karşılayıp karşılamadığıdır. Bu şekilde yapılan ve aynı zamanda sadece zayıflamak amacı ile yapılan sporların genellikle bir faydası olmamaktadır. Sporu yaparken aynı zamanda sizin beslenme durumunuzun da bu anlamda önemli bir takım katkıları bulunacaktır. Yüzerek zayıflama teknikleri arasında diyet programınızın oldukça önemli bir yeri bulunacaktır. Oldukça aktif bir spor olan yüzmenin detaylı bir şekilde kendinize etkisinin olması için iyi bir programa tabi olmanız gerekli olacaktır.

Yüzme sporu ile birlikte tüm kasların çalışması sizin daha rahat kilo vermenizde etkili olacaktır. Aynı zamanda spor yaparken etkili olan bir diğer durum ise yüzme zayıflatır mı sorusu olacaktır. Genellikle yüzme sporunu zayıflamak amacı ile kullanan kişilerin bu alanda oldukça önemli bir araç olduğunun farkına varması kişilerin kendilerini geliştirmesinde oldukça etkili olacaktır. Yoğun ve düzenli bir tempoda yapılan yüzmenin kişilerin tüm vücudunda olumlu etkiler yaratması ise iyi derecelerde kendilerini forma sokmalarında faydalı olacaktır.

4 Şubat 2015 Çarşamba

Ozon Sistemi İle Yüzme Havuzu Temizliği


HAVUZ OZON TEKNOLOJİSİNİN DEZENFEKSİYON ETKİSİ

Yüzme havuzu hijyeni açısından dezenfeksiyon yöntemlerinden biri olan ozon ile temizlik insanların aynı anda çoklu kullanım alanı olan yüzme havuzu sularının mikro organizmalardan uzaklaştırılmasında gelinen en son teknoloji olma özelliğini taşımaktadır. Yüzme Havuzlarında Ozonlu Sitem temizliği son derece sağlık açısında da önemli rol oynamaktadır.

Ozonla dezenfeksiyon günümüzde dünya çapında giderek artma eğilimi göstermektedir. Bunun nedeni ozonla yapılan dezenfeksiyonun havuz suyunda meydana getirdiği sağlık ve hijyen ortamıdır. İnsanlar üzerindeki sağlık etkileri de son derece olumlu olan ozon uygulamaları ile klorla dezenfeksiyonda ortaya çıkabilecek deride kaşıntı, gözlerde tahrişler, ölü doğumlar, karaciğerde hasarlar, kanser vakaları.. vb sağlık etkilerinin oluşması önlenir.

Çevre dostu olan ozon dezenfeksiyon sistemi, kimyasal kullanımını en aza indirgeyerek kimyasal depolanmasını önler. Doğru uygulandığında kullanıcılar %80-90 oranında daha az klora ihtiyaç duyacaklardır.

Ozon doğal bir flokular (flokular) olup sudaki bağımsız maddeleri havuz filtrelerinin tutabileceği topaklar haline getirir; bu sonuç suya kristal berraklığı verir. Ozon gazı insanoğlunun bildiği ikinci en güçlü okside olup, güvenilir bir şekilde kullanılabilen en güçlü oksidandır. Ozon gazı virüsleri, bakterileri, mantarları, sporları vs. çevreye ve insana zarar vermeden hızlı ve etkili bir şekilde de aktive eder. Böylece temiz, berrak ve güvenli havuzunuz kullanıma hazır hale gelir.

3 Şubat 2015 Salı

Kapalı Yüzme Havuzu

Yetişkinler için yüzme kursları kişilerin en çok talep ettikleri yüzme kursları arasında bulunmaktadır. Yüzme kursları için yetişkinler 5 ve 6 kişilik gruplar halinde belirli seviyelerde kurslara başlamaktadırlar. Yüzme kurslarında suya karşı olan etapta sürelerinin ölçülmesi gerekmektedir. Devam eden bir yüzme kursu için süreklilik bu noktada oldukça önemlidir. Yüzme kurslarında birçok kişinin aktif bir şekilde devamının sağlanması daha çabuk öğrenmeyi sağlayacaktır. Yüzme kurslarında aktif bir şekilde öğrenme sağlamak amacı ile öncelikli olarak Kapalı Yüzme Havuzu oldukça yararlı olacaktır. Kapalı olan yüzme havuzlarında birçok kişinin daha rahat hareket imkanı olacaktır.

Kapalı Yüzme Havuzu yaz ve kış olmak üzere birçok kişinin aktif bir şekilde yüzme öğrenmesinde etkili olmaktadır. Kişilerin yaşadıkları şehirlerin hemen hepsinde mutlaka bulunan kapalı yüzme havuzu, yetişkinler ve çocuklar için yüzme derslerinin verilmesinde etkili olmaktadır. Yüzme kursu için aktif bir şekilde yüzme derslerinin alınması gerekmektedir. Sürekli bir şekilde devam edilen yüzme kurslarından verimin daha fazla alınması sağlanmaktadır. Belirli seviyelerde bulunan yüzme kurslarında aktif bir devamlılık her zaman önemli olacaktır. Yüzme kurslarına gelirken en az yarım saat öncesinden gelmek aktif sürenin devamlılığını da sağlayacaktır.

Kapalı yüzme havuzu kapsamında oldukça kaliteli hocalar eşliğinde yüzme dersi almanız mümkün olacaktır. Kapalı yüzme havuzlarının faydaları arasında birçok etken bulunmaktadır. Bu etken ise sağlık açısından ortaya konmaktadır. Sağlıklı bir ortamda yüzülmesi için kapalı yüzme havuzlarının tercih edilmesi şartı aranmalıdır. Yüzme kurslarına dâhil olan kişilerin yüzmeyi tercih ederken mutlaka kapalı havuzlarda bulunmaları onların sağlık açsından dikkatli olmalarında etkili olacaktır. Özellikle kışın yüzmeyi tercih eden kişiler için etkin bir alan oluşturan kapalı havuzlar, suyunun sıcak olması nedeniyle hastalıklardan da sizi uzak kılacaktır.

Bostancı Yüzme Kursu

Bostancı Yüzme Kursu kendi alanında birçok kişinin kayıt yaptırdığı kurumlardan oluşmaktadır. İstanbul merkezinin etkin bir şekilde birçok kişinin eğitim almasını sağlayan eğitim kurumları olan Yüzme Kursu Ozonlu sistemli bir temizlik anlayışı ile birlikte çoğu kişinin hijyen konusunda sorun yaşamadan eğitim almasını sağlamaktadır. Yüzme kurslarında etkili olan bir diğer durum ise hijyen konusunda dikkate edilmesidir. Birçok kişinin mutlaka yüzmeye gelirken bone takmaları rica edilmektedir. Bunun nedeni ise belirli rahatsızlıkları olan kişilerin bu alanda diğer insanları etkilememesi olmaktadır. Özellikle yüzme havuzlarında boy kısmında da derinlik anlayışlarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bostancı yüzme kursları, önceden birçok eğitimlerin verildiği kişilerden oluşmaktadır. Bu kişilerin sizlere eğitim vermelerinin yanı sıra eğitim verirken de bilinçli davranan kişilerden oluşmaktadır. Ailelerinde izlemeye gelebilecekleri türbinlerin oluşması kişilerin daha rahat bir yüzme ortamlarının oluşmasında etkili olacaktır. Yetişkinlerin ve çocukların yüzme kurslarına gelirken ayrı ayrı havuz kısımlarının olması da yüzmenin daha rahat öğrenilmesini sağlamaktadır. Yüzme kursunda etkili olan çoğu çalışmanın kendine öz güveni de beraberinde getirmesi çoğu kişinin yüzmeyi daha çok benimsemesini sağlamaktadır. Yüzme kursu ve programları hakkında da detaylı bir bilgiye sahip olunması gerekmektedir.

Bostancı yüzme havuzu, bölgede bulunan en büyük havuzlardan birine sahiptir. Bu alanda boy ve en olarak yarı olimpik bir havuz olma niteliğinde bulunan havuzda birçok kişi eğitim almaktadır. Yüzme okullarının kendilerine ait olan bu alanlarında alına eğitimler ise oldukça etkili olarak kişilerin yüzmeyi öğrenmesini sağlamaktadır. Bu kurslara devam eden kişilerin aylık olarak oldukça uygun fiyatlar ödediği de ortaya konmaktadır. Ancak yaz aylarının gelmesi ile bu durum biraz artış gösterecektir. Bunun nedeni ise yazın okulların tatil olması ve minik kursiyerlerin yoğun olmasından kaynaklanmaktadır.

Yetişkin Yüzme Kursu

Yetişkinler için yüzme kursuları da vardır. Yetişkinlere yüzmek faydalıdır aynı zamanda çocuklar içinde geçerlidir. Yetişkin yüzme kursa İstanbul ve çevresinde oldukça fazla bulunmaktadır. Yetişkinler için yüzmenin öğrenme şekilleri farklılık göstermektedir. Kişinin spor geçmişi olarak fiziksel kapasitesi suya karşı adaptasyonu gibi durumlarda bir benzerlik göstermesi gerekmektedir. Kişinin daha rahat öğrenebilmesi için gerekli olan ilk adım ise suya alışma aşamasıdır. Sudan korkan kişinin öncelikli olarak yüzmeye dair tüm korularının bir kenara bırakması gerekmektedir. Rahat bir adaptasyon süreci dahilinde boğulma tehlikesi yaşayan bir kişinin yüzme kursuna gelerek yüzme öğrenmesi oldukça zor bir adapte süreci yaratacaktır. Fiziksel anlamda yüzme egzersizleri birçok kişinin kas gelişimine neden olmaktadır.

Yetişkin yüzme kursu öncelikli olarak serbest yüzme içinde nefes alma tekniklerinin rahat olması için geçerli olacaktır. Nefes alma tekniklerini iyi bilen kişilerin yüzmeyi öğrenmesi için ilk adım atılmış olacaktır. Yüzme kursu için nefes teknikleri kısa zamanda alınan oksijeni başın suya sokulması ile birlikte burunla uzun süreli bir şekilde üfleyerek verilmesi gerekecektir. Bundaki amaç ise kısa sürede almış olduğunuz oksijeni uzun süreli olarak kullanma durumunuz etkili olacaktır. Uzun süreli kullanmaktaki amaç ise nefesin nalsı tutulacağı konusunda etkili olacaktır. Mutlaka aldığımız oksijeni ne kadar süre tutulması gerektiği konusunda etkili olunması gerekmektedir.

Yetişkin yüzme kursu kişilere birçok yüzme stili öğretecektir. Bunlar için öncelikli olarak ayak çırpma, yüzmede kol çekişi gibi durumlara dikkat etmek gerekmektedir. Yazı ve görsel materyaller yüzme öğrenme aşamalarından öğrenmek yerine iyi bir eğitmen eşliğinde öğrenmek gerekecektir. İçerikler ve bilgi detayı konusunda kollar ve ayaklar konusunda etkili olan eğitimleri kullanmak gerekmektedir. Eğitim alacağınız eğitmenler ise bu kurslar için oldukça önemli olmaktadır.

2 Şubat 2015 Pazartesi

Çocuk Yüzme İstanbul

Yüzmenin her yaş grubuna oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Özellikle gelişim çağında bulunan çocuklar için birçok eğitmen tarafından önerilen bir spor olmaktadır. Yüzme kursu kapsamında 3 ve 4 yaş çocuk grubunda eğitimler özel eğitmenler tarafından verilmelidir. Yüzme kurslarında eğitsel oyunlar sayesinde çocukların çabucak bu sporu öğrenmeleri sağlanacaktır. Yüzme kursuna gelen çocukların sudan korkması durumu oldukça alışılan bir durumdur. Bu korkuyu yenmek için çocuklar alışma kursları verilmelidir. Yüzme kursuna gelen çocukların oyunlarla suyu sevmelerinin sağlanması ise en etkili yöntemlerden biri olmaktadır. 3 yaş çocuk yüzme İstanbul kursu eğitimleri için kapsamlı olarak verilen eğitimlerde psikolojik olarak gelişimlerin de sağlanması mümkün olmaktadır.

Çocuk yüzme İstanbul, çok kısa sürede çocukların yüzme kabiliyetlerinin gelişmesi sağlanmaktadır. Ayak vuruş teknikleri ile nefes alış tekniklerinin rahatlıkla öğrenilebilmesi için bu konuda doğru tekniklerin verilmesi yerinde olacaktır. Çocukların yüzme kurslarında öz güven konusunda sorunlarının tamamının açılması sağlanacaktır. Bunun nedeni ise genel olarak çocuklar suda tek başlarına bir şeylerle mücadele halinde olacaklardır. Çocuğun öz güvenini yerine getirmesi de bu konuda doğru olacaktır. 3 ve 4 yaş Aralığından 12 yaş aralığına kadar eğitim verilen kurslarda, her yaş aralığının eğitmen düzeyi de farklılık yaratmaktadır.

Çocuk yüzme İstanbul, derin havuzlarda çocukların eğitim almaları sağlanmaktadır. Bunun yararları ise eğitmenlerin başlangıç seviyesinde eğitim almaları konusunda yüzme öğrenme sürelerinin derin havuzlarda rahatlıkla olması gerekmektedir. Çocuk yüzme kursları 4 ile 16 yaş gruplarına verilmektedir. Yaş durumu ile özel durumları göz önüne alınarak grup dersi için belirli kategorilerin yapılması gerekecektir. Çocukların kursun tüm kapsamında yer alabilmeleri için devamlılıklarının sağlanması gerekecektir. Alt yapılarının oluşması çocukların daha rahat yüzme öğrenmelerini sağlayacak ve kolaylıkla bu sporu öğreneceklerdir.

İstanbul Anadolu Yakası Yüzme Kursu

İstanbul Anadolu Yakası Yüzme Kursu, yetişkinler ve belirli yaş gruplarında olan çocuklar için belirli eğitimler vermektedir. Yüzme kurunsa dahil olan çocukların etkili bir çalışma sonrasında aktif bir şekilde yüzme hayatların başlaması sağlanmaktadır. Türkiye’ de yüzme havuzlarının sayısının arttırılması da bu alanda birçok milli yüzücünün doğmasında etkili olmuştur. Yüzme kursları ise yüzmenin teorik olarak değil pratik olarak öğretilmesi alanlarında etkili olmaktadır. Ne kadar çok pratik yapılırsa yüzmenin öğrenilmesi ise o denli çoğul olacaktır. Yüzme kurslarında etkili çalışmaların ortaya konmasında ise bu kapsam önem arz etmektedir.

İstanbul Anadolu Yakası Yüzme Kursları, birçok kişinin rahatlıkla eğitim almasında etkili olmaktadır. Bu kursların gün geçtikçe fazlalaşması ise çoğu kişinin yapılan çalışmalar sonrasında etkili bir takım çalışmalarla yoğun olarak yüzmeyi öğrenmesini sağlamaktadır. Yüzme kursları orta seviyeler ile başlayarak yüksek seviyelere gelinmesi ile öğrenilen bir spor dalı yaratmışlardır. Kol çalışmaları rotasyon ve yandan nefes alma gibi farklı branşlarında etkili bir şekilde verilmesi bu kurların ortak özelliklerini oluşturmaktadır. Yüzmeyi öğrenen kişilerin çoğunluğunda görülen bir diğer özellik ise sadece kısıtlı olan figürleri öğrenmiş olmalarıdır. Kısıtlı olarak öğrenilen figürler ise sizi ileriye götürmeyecektir. Diğer farklı olan teknikleri ise bu şekilde etkin bir vaziyette kurslardan öğrenebilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası yüzme havuzu, bu alanda birçok ilçede bulunmaktadır. Yüzme kursuna gelen çoğu kursiyerin içine kapanık olan hallerinden çıkmasını sağlayacaktır. Yüzme kursu kapsamında çoğu insanın etkili bir şekilde eğitim almaları dahilinde yüzmenin iyi öğrenilmesi sağlanacaktır. Yüzme kursu iyi bir alışkanlık getirmektedir. İyi bir alışkanlık çerçevesi ise diğer kötü alışkanlıkların ortadan kalkmasını sağlayacaktır. Yüzme kurslarına dahil olan çoğu kişinin alkol ve sigara gibi alışkanlıklarını bıraktıkları görülmektedir.