29 Aralık 2014 Pazartesi

Yetişkin Yüzme Kursu


Günümüzde yüzme kursları her yaş grubuna hitap ediyor. Yetişkin bireylerimiz “ bu yaştan sonra da yüzme öğrenmeye mi gidilir?” gibi bir düşünceye kapılıyorlar. Böyle bir düşünceyi kafadan silip atmak gerekir. Yüzmeyi bilmeyip öğrenmek isteyenler olabiliyor. Bu yüzden yetişkin grupları için özel yetişkin yüzme kursu oluyor. Ki yüzme kursları sadece yüzmeyi bilmeyip öğrenmek isteyenler için diye bir şey yok. Bazı insanlar ise yüzmeyi çok sevip yaz kış demeden yüzmek isteyenler için de yüzme kurslarına gidenler var. Gitmek isteyenler olabiliyor.

Bir de yetişkin yüzme kursu spor amaçlı da olabiliyor tabii ki. Bizim insanlarımız daha çok bayanlarımız… En çok ne şekilde kilo verebilirim diye düşünürken kendilerini birden ya spor salonlarında ya diyetisyenlerde ya da yüzme kurslarına kayıt yaptırırken bulabiliyorlar. Tabi yüzme de yaz kış yapılabilecek bir spor türü olduğu için kayıtlar çok çabuk dolabiliyor. Ancak en az bir ay en fazla 3 ay sonrasına kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Sağlık amaçlı olarak da yaşam boyu, her yaş grubu için önerilebilecek en iyi egzersizlerden de biridir yüzme. Yüzme kursları bir fiziksel aktiviteden istenen tüm beklentileri karşılamaktadır. Yüzme kurslarında da yüzme sırasında çok sayıda vücut kaslarının kullanılıyor olması, vücut ağırlığının suyun kaldırma kuvveti nedeniyle azalması, aynı zamanda hareketlerin suyun oluşturduğu dirence karşı yapılıyor olması diğer sportif aktivitelerden farklılık gösterir. Yüzme kurslarında genelde yüzmeye yeni başlayanlar için daha kısa sürelerde ve düşük şiddette yüzme önerilir. Çünkü diğer spor aktivitelerinde de olduğu gibi sağlık amaçlı yapılıyorsa düzenli ve sürekli olması önemlidir.

Yetişkin yüzme kursu ülkemizde hemen hemen her kesimde verilmektedir. Yüze birçok hastalığın tedavisinde yer aldığı içinde sıkça reçeteleşmektedir. Bu yüzden yüzme kurslarının hayatımızda önemli bir yeri vardır. Sadece öğrenmek için değil, eğlenmek için, sağlık için, spor için, her daim bir köşede bulunduğunu bilmeliyiz.

Yazar : Ömer Küçükkurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder