29 Aralık 2014 Pazartesi

Yüzme Kursu



Yüzme kursuna büyüklerle beraber asıl çocuklar katılır, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın her konuda donanımlı bireyler olması isteriz ve yüzme bilmelerini çok isteriz. Eğer yeteri kadar denize giremiyorlarsa pratik yaparak yüzmeyi öğrenecekleri en güzel yerler yüzme havuzlarıdır. Okul dönemi bitip de yaz tatiline girildiği zaman özellikle yüzme derslerinin verildiği özel yüzme havuzları çocukların akınına uğrar. Yüzme bilenler ise stillerini geliştirmek ve daha iyi yüzebilmek için bu havuzlara gelmeyi tercih ederler. Yüzme kursları, deneyimli eğitmenlerin gözetiminde ve safhalar halinde verilir. Önce en basit hareketlerle suyun üzerinde nasıl durulacağı öğretilir, diğer bilgilere daha sonra geçilir.

Son derece modern ve hijyenik havuzlarda verilen derslerde en küçük yüzme öğrencileri ailelerinin gözetimde derslere katılan 3 ve 4 yaş grubu öğrencileridir. Öğrenciler seviyeleri belirlenerek sınıflamaya tabi tutulurlar ve sporcu olarak yüzmeye devam etmek isteyenler daha farklı teknik bilgiler eşliğinde dersler alırlar. Yüzme kursları sıradan bir kurs değildir ve yüzmeyi bilmek gelişmişlik düzeyini de ortaya koyar, yurdumuzun 3 tarafı denizlerle çevrilidir ve yüzmeyi bilmek bizler için kaçınılmazdır. Servislerle kapılarından alınan öğrenciler kurs bitiminde yine aynı servislerle evlerine kadar bırakılırlar. Ayrıca büyüklerin de katılabileceği yüzme kursları vardır ve kayıt olunması gerekir. Yüzmek sadece tatillerde yapılacak bir eğitim değildir, işi spor olarak algılamalı ve her uygun zaman diliminde yüzmeye koşmalıyız.

Havuzların ölçüleri çocukların katılabileceği gibidir, 30 derece sıcaklık sağlanır ve deneyimli eğitmen kadrosu ile çocuklar seviyelerine göre derslere başlarlar. Yüzme kursları dönemler halinde tarihleri daha önceden belirlenerek işlevsellik kazanır ve mutlaka kayıt olunması lazımdır. Erken yaşlarda yüzme daha kolay öğrenilir ve çocuklar yüzmeyi çok severler ve büyük bir istekle kurslara katılırlar. Yüzme dersleri çocuğunuza sağlıklı olmanın yollarını da öğretecektir. Çocukluk dönemlerinde sağlıklı yaşam bilincini edine çocuklar hayatlarının sonuna kadar bunu akıllarından çıkaramazlar. Su insanlarda terapi etkisi yapan en önemli şeydir, sinirleri teskin eder ve iç huzuru bulunmasına destek olur, depresif çocuklar için yüzme en ideal spordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder