31 Aralık 2014 Çarşamba

Yüzme Eğitimi


Yüzme eğitimi, oldukça küçük yaşlarda çocuklara öğretilmeli ve ilerleyen yaşlarda da geliştirilmesi sağlanmalıdır. Bu anlamda bebek yaşlarda kişilere yüzme eğitimi verilmeye başlanmaktadır. Bunun nedeni ise çocukların kas gelişimlerinin erken yaşlarda başlaması ile birlikte onların vücut gelişimlerinin daha iyi olmasının sağlanması adına oldukça önemli bir adım oluşturacaktır. Yüzme derslerini almak isterseniz, bu alanda birçok eğitimli antrenör ve eğitmen bulunmaktadır. Günümüzde yüzme eğitimi almak isteyen birçok kişi mevcut bulunmaktadır. Bu anlamda çoğu kişinin eğitimlerini geliştirmek ve kendilerini ilerletmek adına yüzme anlamında reflekslerin gelişimini sağlayacaklardır. Yüzme kurslarının da iyi araştırılması gerekmektedir. Yüzme anlamında çoğu insanın aktif bir şekilde kendilerini geliştirmeleri ise yoğun bir sisteme tabi olacaktır.
           
Yüzme eğitimi alan kişilerin eğitmenleri sayesinde ilerlemeleri oldukça söz konusudur. Özellikle çocukların bu alanda kas gelişimleri için önemli bir eğitim oluşturulmaktadır. Yüzme derslerinin bir diğer etkisi ise sağlık konusundadır. Sağlığını daima zinde tutmak isteyen kişilerin bu alanda eğitim almak istemeleri günümüzde artış göstermektedir. Yüzme derslerinde kilo vermeyi uzun vade içinde düşünen kişilerin bu kurslara devamlılık göstermesi de oldukça önemli bir nokta oluşturmaktadır. Yüzme kurslarının aynı zamanda kötü alışkanlıklardan da sizleri uzak tutması aynı zamanda bir terapi niteliğinde olması da oldukça önemlidir.

Yüzme eğitimi almak isteyenlerin sağlığına oldukça dikkat etmesi yerinde olacaktır. Bunun nedeni ise yüzme eğitimi alan kişilerin sağlık açısından birçok duruma iyi gelen noktaları mevcut bulunmaktadır. Yüzme kurslarına teşvik eden doktorlar sayesinde birçok kişi yüzme sporu ile tanışarak, hayatlarında bir dönüm noktası oluşturmaktadırlar. Yüzmenin kilo vermeden, kalp damar hastalıklarına kadar birçok hastalık için ve sorun için katkısı bulunmaktadır. Bu nedenle çoğu kimsenin uzun vadede yüzme sporu ile ilgilenmesi oldukça önemli bir takım noktalar oluşturacaktır. 

Yüzme Dersi Kaç Yaşında Başlar


Yüzme dersi kaç yaşında başlar sorusu oldukça küçük yaşlara tekabül etmektedir. Henüz bebek yaşlarda olanlar içinde yüzme kursları başlamaktadır. Bebeklerin yüzme refleksleri oldukça gelişmiştir. Bu nedenle yüzmenin yaşı annenin suda doğum olayı ile başlamaktadır. Yüzme yaşının oldukça küçük yaşlarda başlaması ise önemlidir. Bunun nedeni ise çocuğu veya bebeğin kas gelişiminin bu yaşlarda oldukça yoğun olması onların iyi bir gelişim sağlamasında katkısı olacaktır. Uzun soluklu bir yüzme programına katılan çocukların, bu alanda kariyer yapma durumları bile oluşmaktadır. Yetenekli olan çocuklar iyi birer yüzücü olarak spor yaşamlarını geliştirmektedir. İleriki yaşlarda da yine yüzme kursları hakkında iyi bir eğitim almanız sağlanacaktır. Bu anlamda yüzme ile ilgili olarak araştırmalarınızı mutlaka geliştirmeni gerekecektir.

Yüzme dersi kaç yaşında başlar sorusunun bir diğer cevabı ise bu kurs için asla geç kalınmamış olmasıdır. İlerleyen yaşlarda dahi bu kursu alarak yüzmeye dair bir çok tekniği öğrenebilirsiniz. Yüzmenin ilerleyen yaşlarda kalp sağlığı için oldukça büyük katkısı bulunmaktadır. Vücut gelişiminin oldukça önemli olduğu yüzme sporunda, tüm kaslarınız aynı anda çalışmaktadır. Bu nedenle yüzmenin öneminin vurgulanması ve çocukların küçük yaşlarda yüzme kurslarına devam etmesi oldukça önemli bir nokta oluşturacaktır. Yüzme ile ilgili olarak detaylı bir takım araştırmalar yaparak yüzmeye dair tüm detayları öğrenmiş olacaksınız.

Yüzme dersi kaç yaşında başlar, oldukça küçük yaşlarda öğrenilmesinin yanında yüzmeyi her an öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bunun için sizlere yardımcı olacak olan bir çok kurs ve eğitmen bulunmaktadır. Kendinizi sıkmadan rahatlıkla kaslarınız geliştirecek ve bu anlamda herhangi bir sorun yaşamadan aktif bir spor hayatı yaşamış olacaksınız. Kursa devamlılık sağlamanız ile birlikte yoğun tempolarda ihtiyaçlarınız karşılayabilir ve kendini yüzme alanında geliştirme imkanı bulabilirsiniz.

Yüzme Kulübü


Yüzme kursları, yüzme kulübü bünyesinde ortaya konacak olan çalışmalardır. Bu kulüpler sayesinde kişiler devamlı olarak yüzme imkanı bulacak ve yüzme konusunda kendilerini ilerleteceklerdir. Yüzmeyi öğrenen kişilerin devamlı olarak yüzme etkinliğinin bulunduğu alanlarda vakit geçirmesi daha etkin sonuçlar ortaya koyacağı için kişiler günlük yaşamlarından fırsat buldukça bu kulüpler aracılığı ile yüzmenin daha iyi ilerletilmesi sağlanacaktır. Yüzme kurslarının faydaları açısından bakıldığında kişilerin beden gelişimleri ile birlikte oldukça kaliteli bir şekilde ilerleme kaydetmeleri de ortaya konmaktadır. Bunun içinde gerekli olan tüm koşulların ortaya konması oldukça önemli bir nokta oluşturacaktır. Yüzme kurslarında belirlenen tekniklerin tamamının yüzme kulübü bünyesinde uygulanması için yeterli alan ve kapasite mevcut bulunmaktadır.

Yüzme kulübü bünyesinde çoğu kişinin yeterli bir etkinlik ortaya koyması ve yüzmeyi sadece bir spor amaçlı değil boy uzaması ile ilgili çocuklar için geçerli olan çalışmalarda kullanılması da önem kazanacaktır. Çocukların yüzme kulübü bünyesinde yapacağı tüm çalışmalarda ise kaliteli eğitmenlerin bulunması gerekecektir. Bunun nedeni ise çocukların spor yaşamlarının bir şekilde ilerlemesi ve belirli alanlarda kendilerini ilerletmeleri bu anlamda oldukça önemlidir. Çocukların olduğu kadar kişilerin kendilerini de geliştirmelerinde önemli bir sosyal etkinlik oluşturmaktadır.

Yüzme kulübü bünyesinde sinir sistemi içinde oldukça önemli etkileri olan çalışmalar olduğu için başarılı bir takım çalışmalar da ortaya konmaktadır. Bu nedenle çoğu kişinin yüzmenin sinir sistemi üzerinde etkilerini de iyi bir şekilde araştırması ve bu alanda oldukça etkili sonuçlar almasına yol açmıştır. Aynı zamanda kas ve iskelet sistemi üzerinde de büyüme üzerinde olduğu kadar önemli etkileri bulunan yüzme sporunun, hemen her yaşta yapılması oldukça önemlidir. Bu nedenle yüzme kurslarının teşvik edilmesi ve ilerletilmesi oldukça önemli bir nokta oluşturacaktır.

Acıbadem Yüzme Kursu


Yüzme oldukça faydalı ve uzun süreçli bir spordur. Bu spor alışkanlık haline getirildiği zaman oldukça faydalı noktalar oluşturacaktır. Yüzme diğer spor dallarına nazaran bir takım çalışmaların ortaya konmasında emek isteyen bir spordur. Bu nedenle uzun süreçli bir şekilde yüzme kurslarında performans harcayarak kendinizi ve vücudunuzu iyi derecede geliştirebilirsiniz. Yüzme ile birlikte vücut kas yapınız hakkında da detaylı büyüme sistemlerine sahip olacak ve etkilerini uzun soluklu olarak hissedeceksiniz. Yüzme kurslarında kilolu olan kişiler hakkında da oldukça önemli detaylara sahip olunmakta ve başarılı teknikler uygulanmaktadır. Yüzme kursu için istediğiniz semtte bir kurs ayarlayarak bu anlamda eğitim alabilirsiniz. Acıbadem yüzme kursu bu açıdan uygun bir kurs aralığına sahiptir.

Acıbadem yüzme kursu ile hayatınızda önemli değişiklikler yapabilirsiniz. Yüzme ile ilgili olarak yapılan araştırmalarda kişilerin sağlığı açısından önemli etkileri olduğu ortaya çıkarılmış ve oldukça önemli bulgulara rastlanmıştır. Sadece yüzme yapıldığı zaman istenmeyen tüm sonuçların doğabileceği kısımlar ortadan kaldırılmıştır. Yüzme ile boy uzaması daha kolay olduğu için çocukların boy gelişimlerinin oldukça uygun bir şekilde tamamlanmasına önemli katkıları bulunmaktadır. Yüzme kurslarının ilerleyen süreçlerde oldukça önemli etkilerinin olması da kişilerin kursları tercih etmesinde önemli bir etken oluşturacaktır.

Acıbadem yüzme kursu etkinlikleri bünyesinde birçok alanda hizmet vermeye devam etmektedir. İster grup istersiniz özel yüzme dersleri alabilirsiniz. Belirli teknikler sayesinde yüzme derslerinin etkilerini ortaya çıkaracak ve kendiniz daimi olarak zinde hissedeceksiniz. Yüzme sayesinde kendinizi ve vücudunuzu geliştireceğiniz oldukça fazla noktalar bulunmaktadır. Yüzmenin yanında mutlaka başka sporlarda yapılarak bu alanda daha iyi ilerlemeler kaydedilecektir. Sadece yüzme ile birlikte boy uzatma durumları ise belirli sorunlara neden olacağı için bu alanda kişilerin mutlaka kendilerini başka sporlarla da geliştirmesi istenecektir.

Yüzme Kursları



Çağımız internet çağı ve tüm ihtiyaçlarımızı evden çıkmadan bir tıkla yapabiliyor duruma geldik. Hatta öyle ki üzerimize alacağımız bir elbiseden, alacağımız kişisel eşyalara, yada ödeyeceğimiz faturalara kadar bir çok işimizi internetten oturduğumuz yerden yapabiliyor duruma geldik. Teknolojinin nimetleri çalıştığımız işlerimize kadar girdi ve bir çok insan bilgisayarın başında oturduğu yerden çalışmaktadır. Bu durum vücudumuzu hamlaştırdığı gibi bizde kilo problemleri de yapmaktadır. Sağlıklı bir yaşam için spora vakit ayırmalıyız. Bir çok faydalı spor mevcut, bunlardan biri de yüzmedir

Eski yıllara nazaran, günümüzde bir çok spor kompleksleri açılmış olup bu spor komplekslerinde yüzme havuzları da mevcuttur. Bu komplekslerde özel ve devletin ücretsiz yüzme kursları açılmış olup bu ihtiyacı karşılamaktadır.Yüzme, bütün kasları çalıştırdığından ve efor sarf ettiğimizden hem sağlımıza faydalı hem de yaşadığımız  kilo sorunlarından kurtulmamıza yada kilo sorunu yaşamamamıza faydası vardır. Yüzme tüm kaslarımızı kullanmamızı sağladığı gibi aynı zaman da nefes düzenimizi düzenli hale sokmaktadır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki düzenli yüzme sporu ile ilgilenen insanlarda, damar hastalıklarının görülme sıklığı yüzme ile ilgilenmeyen insanlara göre daha düşük olduğunu göstermiştir. Yüzmenin faydalarının bu kadar çok olması tabi ki yüzme kursları ihtiyacını doğurmuştur. Sadece sağlık açısından değil gündelik iş stresinden bir nebze de olsa sıyrılmamız için yüzme iyi bir alternatif olarak dikkat çekmektedir. Yüzme profesyonel olarak da yapıldığı gibi amatör ve hobi olarak da yapılabilmektedir.
 
Yüzme sporu  ile ilgileniyorsanız maddi olarak yük olacağını sakın düşünmeyin. Yeter ki siz zaman ayırın. Dilerseniz, devletin açmış olduğu yüzme kursları, dilerseniz de özel kurslar ile bu spora siz de başlayabilirsiniz. Kursların fazlalaşması ücretleri düşürdüğü gibi yüzmeye ayıracağınız bütçe ile beklentinize göre fiyatlarda farklı seçeneklerde bulabilirsiniz. 

30 Aralık 2014 Salı

Tuzla Yüzme Kursu


Kendinizi psikolojik olarak rahatlatmak istediğiniz zaman yeni bir aktiviteyi hayatınıza sokmayı deneyebilirsiniz. Yeni bir aktivite ile kendinizi hayata daha aktif bir şekilde bağlayarak, yeni bir dönemin başlamasına yardımcı olacaksınız. Yüzme kursları bu anlamda hayatınıza önemli katkılar ortaya çıkaracaktır. Yüzme kursları ile birlikte alacağınız tüm eğitimler sizi kaliteli bir yaşama sokacak ve kendinizi iyi bir şekilde geliştirmenizi sağlayacaktır. Yüzme kurslarının sizin için gerekli olan kısmı ise tamamen stresinizi alarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Yüzme kursları sayesinde hayatın tüm aktivitelerini ve yüzme kursu ile birçok anlamda rahat hissedeceksiniz. Yüzme kursu Tuzla bu anlamda birçok eğitmenin bulunduğu kurslara sahiptir.
Yüzme kursu Tuzla, bünyesinde bulundurduğu tecrübeli ve başarılı eğitmenleri ile birlikte yüzmeye dair tüm teknikleri sizlere öğreteceklerdir. Denizle veya suyla ilgili olan tüm derinlik korkularınızı yenmenize ve başarılı bir şekilde yüzmeyi öğrenmenize yardımcı olacaklardır. Sudan korkan ve aynı zamanda daha önceleri boğulma tehlikesi ile ilgili olarak önemli sorunlar yaşayan kişilerin yaşamlarını değiştirecek olan bu kurslar, sizi yaşama farklı bir bakış açısı ile bakmaya yöneltecektir. Profesyonel olan yüzme kurslarının yanında oldukça başarılı bir şekilde oluşturulmuş olan mahalli kurslardan da aynı şekilde yüzmeyi öğrenebilirsiniz.
Yüzme kursu Tuzla, kendi alanında başarılı olan birçok kursa sahiptir. Bu kurslar sayesinde yetenekli gençler bu alanda başarılı bir kariyere sahip olarak yaşamlarını idame etmeye devam etmektedir. Son derece mükemmel bir eğitim alan bu öğrenciler aynı zamanda ileriye dönük olarak bu sporu kariyer planlaması şeklinde de yerine getirmektedirler. Yüzme kursunu havuza bağlı olarak öğrenmenin yanında isterseniz denizde de öğrenebilirsiniz. Bu şekilde birçok korkunuzu yenmeyi deneyecek ve eğitim almanız gereken birçok profesyonel eğitmen ile birlikte kendinizi geliştireceksiniz. 

Yüzme Dersi Almak İstiyorum


Yüzme dersi ile ilgili olarak öğrenilmesi gereken birçok durum bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan bir birçok konu bulunduğu gibi aynı zamanda önemli tekniklerde bulunmaktadır. Yüzme kurslarında hem yetişkinler hem de çocuklar rahatlıkla eğitim alabilmektedir. Yüzme dersi almak istiyorum diyen hemen herkese hizmet verilmesi ise oldukça önemli bir durum oluşturacaktır. Yüzme dersi almanın birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar arasında yer alan en önemli durum ise zayıflama konusudur. Kilo sorunu günümüzde birçok kişinin baş edemediği ve aynı zamanda çoğu kişinin de spor yaparak zayıflama sorunun olduğu bir gerçektir. Bu nedenle çoğu kişinin spor yaparken eğlenerek yapmadığı bir gerçektir. Yüzme ise en zevkli sporlardan biri olduğu için kişilerin çoğu zayıflamak için yüzme sporunu tercih etmektedir.
Yüzme dersi almak istiyorum dediğiniz zaman bu durumun sağlığınız ile de yakından ilgisi olduğunu söylemek gerekir. Çoğu kişinin nefes açma veya kan dolaşım sistemini daha rahat hareket ettirmek adına yüzme sporu ile uğraştığı söylenmektedir. Yüzme ile uğraşan kişilerin çoğunda yaşanan olaylardan biride solunum ile ilgili sorunu olan kişilerin bu anlamda bu parametreleri rahatlıkla kullanmasını sağlayacaklardır. Yüzme ile ilgili olarak eğitim almak isteyen birçok kişi son zamanlarda artan oranlarda bulunmaktadır. Bu nedenle yüzme kursları da bu anlamda özel kampanyalar yaparak, daha kaliteli bir takım eğitimler almalarını sağlamaktadır. Yüzme kursları bünyesinde çoğu kişinin ciddi anlamda özel faydalara sahip olması vücut sıkılığı anlamında da birçok kişiyi etkilemektedir.
Yüzme kurslarında yüzme dersi almak istiyorum diyen kişilerin çoğu özel derslere başvuru yapmaktadır. Bu anlamda bilinçsiz olan kişilerin kendilerin ilerletmesi ve oldukça iyi ölçülerde yüzme kursu almalarını sağlamaktadır. Yüzme kursları ile birlikte kendinizi hayata karşı bir adım önde hazırlayabilirsiniz.

Yüzme Korkusu Nasıl Yenilir?


Yüzme denildiği zaman akla ilk gelen nokta yüzme öğrenme korkusu olmaktadır. Yüzme öğrenerek kendinizi belirli alanlarda ilerletecek ve geliştireceksiniz. Bu nedenle yüzmenin öğrenilmesinde en önemli nokta olan öğrenme korkusunu da bir an evvel yenmeniz gerekecektir. Bu korkunun en önemli nedenlerinden biri ise boğulma korkusudur. Bu nedenle suya bile giremeyen kişiler bulunmaktadır. Deniz korkusunu yenen kişilerden oldukça iyi yüzücüler çıkmaktadır. Yüzme korkusunun yenilmesi ile birlikte diğer adımlara rahatlıkla geçilecektir. Yüzme öğrenmek sizi fonksiyonel olarak geliştirecek ve kendinizi rahatlatmanızı sağlayacaktır. Yüzme ile ilgili olarak korkusu olan kişilerin kan dolaşım sistemlerini etkili bir şekilde geliştirmesi de sağlanacaktır. Yüzme solunumla ilgili olarak birçok sorunun yenilmesinde de faydalı bir spor olmaktadır.
Yüzme öğrenme korkusu genellikle küçük çocuklarda mevcut olan bir durumdur. Bu durumun yenilmesi ise kişilerin hayata bakış açılarını da yenileyecek ve aktif bir şekilde geliştirecektir. Yüzmenin uzun mesafeli olarak öğrenilmesi ise haftada 3 veya 4 kez tekrar edilmesi gereken bir konu olmaktadır. Özellikle çocuklar için önemli bir gelişim aralığı oluşturmaktadır. Yüzme korkusu genellikle çocuklarda bulunmaktadır. Onların ilerleyen yaşamlarına da etkisi olacak olan bu yüzme korkusunun küçük yaşlarda atlatılması gerekecektir. Bu şeklide insanların rahat bir şeklide yüzme öğrenme aşamasına geçmesi sağlanacaktır.
Yüzme öğrenme korkusu, yenilmesi gereken bir durumdur. Bunun için de yüzmenin ne denli faydalı bir spor olduğu vurgulanmalı ve bunun üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Yüzmeyi öğrenecek olan kişinin öncelikle suya alıştırılması gerekir. Daha sonrasında ise kişiye nefes açma tekniklerinin öğretilmesi gerekecektir. Doğru nefes kullanma tekniklerinin öğrenilmesinden hemen sonra kişilerin yüzme ile ilgili olan tekniklere başlaması oldukça yerinde bir davranış oluşturacaktır. Bu şekilde yüzme ile ilgili olan adımlara da geçilmiş olacaktır.

Yüzmede Ayak Nasıl Çırpılır?


Yüzme dersleri sırası ile gidilmesi gereken tekniklerden oluşmaktadır. Bu teknikler arasında yer alan bir takım çalışmalar ise kişilerin eğitimlerini iyi hocalardan almasına bağlı olmaktadır. Yüzmede ayak nasıl çırpılır sorusu için öncelikle takip edilmesi gereken teknikler mevcut bulunmaktadır. Öncelikli olarak doğru nefes alma tekniklerinin rahatlıkla öğrenilmesi gerekir. Daha sonrasında ise suyun yüzeyinde nasıl durulacağı konusunda ki eğitimin rahatlıkla alınması gerekecektir. Yüzme derslerinin bir diğer noktasında ise yüzme kursu için gerekli olan bir takım adımların atılması gerekecektir. Bir diğer teknik ise suyun yüzeyinde yan yatarak kalmayı öğrenmek olacaktır. Daha sonrasında ise beklenen teknik olan ayak çırpma tekniği hakkında detaylı bir çalışma yapılması gerekecektir.
Yüzmede ayak nasıl çırpılır, su yüzeyinde yatay konuma gelerek sırt üstü yatılır ve ağız içinde bulunan suyun bir şekilde durması sağlanır. Daha sonrasında ise kulaç atmadan sadece ayakları kullanarak yüzmeye devam etmeniz gerekecektir. Yüzme çalışmalarının yapılması ile birlikte yüzme havuzunun içine girilmesi daha sonrasında ise su üzerinde uzanarak kalınması gerekecektir. Bu durumda iken isterseniz ellerinizden birini diğer elinizin üzerine koyabilirsiniz. Sadece ayak çırpma hareketleri yaparak bu noktada ayaklarınızın gelişmesini sağlayabilirsiniz. Ancak bütün bunları yaparken yanınızda yüzmeyi bilen bir kişinin bulunması yerinde olacaktır.
Yüzmede ayak nasıl çırpılır sorusu için ellerinizi kullanmadan mutlaka öncelikli olarak iki yana kollarınız açarak bunları denemeniz yerinde olacaktır. Bir sonraki adımda ise yüzme hakkında oldukça iyi bir şekilde öğrenme stilleri geliştireceksiniz. Yüzme ile ilgili olarak oldukça detaylı bir takım çalışmalara ihtiyacınız olacaktır. Düzenli olarak gidilen bir yüzme kursundan kısa zamanda yüzmeyi öğrenerek ayrılabilirsiniz. Ancak devamlılık sağlamadığınız yüzme kurslarında kendinizi başarılı bulmanız imkansız hali alacak ve öğrenme durumunuz uzun bir zamanı alacaktır.

29 Aralık 2014 Pazartesi

Yetişkin Yüzme Kursu


Günümüzde yüzme kursları her yaş grubuna hitap ediyor. Yetişkin bireylerimiz “ bu yaştan sonra da yüzme öğrenmeye mi gidilir?” gibi bir düşünceye kapılıyorlar. Böyle bir düşünceyi kafadan silip atmak gerekir. Yüzmeyi bilmeyip öğrenmek isteyenler olabiliyor. Bu yüzden yetişkin grupları için özel yetişkin yüzme kursu oluyor. Ki yüzme kursları sadece yüzmeyi bilmeyip öğrenmek isteyenler için diye bir şey yok. Bazı insanlar ise yüzmeyi çok sevip yaz kış demeden yüzmek isteyenler için de yüzme kurslarına gidenler var. Gitmek isteyenler olabiliyor.

Bir de yetişkin yüzme kursu spor amaçlı da olabiliyor tabii ki. Bizim insanlarımız daha çok bayanlarımız… En çok ne şekilde kilo verebilirim diye düşünürken kendilerini birden ya spor salonlarında ya diyetisyenlerde ya da yüzme kurslarına kayıt yaptırırken bulabiliyorlar. Tabi yüzme de yaz kış yapılabilecek bir spor türü olduğu için kayıtlar çok çabuk dolabiliyor. Ancak en az bir ay en fazla 3 ay sonrasına kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Sağlık amaçlı olarak da yaşam boyu, her yaş grubu için önerilebilecek en iyi egzersizlerden de biridir yüzme. Yüzme kursları bir fiziksel aktiviteden istenen tüm beklentileri karşılamaktadır. Yüzme kurslarında da yüzme sırasında çok sayıda vücut kaslarının kullanılıyor olması, vücut ağırlığının suyun kaldırma kuvveti nedeniyle azalması, aynı zamanda hareketlerin suyun oluşturduğu dirence karşı yapılıyor olması diğer sportif aktivitelerden farklılık gösterir. Yüzme kurslarında genelde yüzmeye yeni başlayanlar için daha kısa sürelerde ve düşük şiddette yüzme önerilir. Çünkü diğer spor aktivitelerinde de olduğu gibi sağlık amaçlı yapılıyorsa düzenli ve sürekli olması önemlidir.

Yetişkin yüzme kursu ülkemizde hemen hemen her kesimde verilmektedir. Yüze birçok hastalığın tedavisinde yer aldığı içinde sıkça reçeteleşmektedir. Bu yüzden yüzme kurslarının hayatımızda önemli bir yeri vardır. Sadece öğrenmek için değil, eğlenmek için, sağlık için, spor için, her daim bir köşede bulunduğunu bilmeliyiz.

Yazar : Ömer Küçükkurt

Yüzme Öğrenme Kursları İstanbul


Yüzme, insan sağlığı için en önemli sporlardan biridir. Yüzmeyi öğrenmek sizin gelişiminiz ve kaliteli bir şeklide hayata bakış açınız için önemli bir nokta oluşturacaktır. Yüzmeye başlamadan önce ise bu anlamda ki korkunuzu yenmeniz gerekecektir. Yüzme ile ilgili olarak korkuların yenilmemesi ile birlikte birçok kişi bu anlamda kendisini kötü hissetmektedir. Yüzme öğrenme kursları İstanbul bünyesinde öncelikle bu korkunun yenilmesi ile yüzme eğitimine başlamaktadır. Yüzmenin püf noktalarının en başında ise öncelikli olarak doğru bir nefes alış veriş gelmektedir. Öncelikle yüzmeyi öğrenmeden henüz başlarda yüzme için doğru bir nefes alışveriş tekniğinin uygulanması gerekecektir.

Yüzme öğrenme kursları İstanbul olarak ikinci adım ise suyun yüzeyinde kalmayı öğrenmek olacaktır. Ancak birinci adım olan doğru nefes alış verişler, oldukça önemli bir adım olmaktadır. Bunun iyi bir şekilde geçilmiş olması gerekecektir. Yüzme kurslarının ikinci adımında ise mümkün olduğunca su yüzeyinde kalmayı ve sırt üstü suyun yüzünde kalmayı öğrenmekle başlayacaktır. Daha sonrasında ise yine nefes idmanlarına devam edilmesi yerinde olacaktır. Daha sonrasında ise yatay olarak yüzme pozisyonu ile yüzme öğrenmeye devam edilmesi gerekecektir. Öncelikli olarak kolların daha sonrasında ise vücudun iyi ayarlanması ile birlikte ayaklarında daha rahat bir pozisyonda bulunması gerekecektir.


Yüzme öğrenme kursları İstanbul, tamamen teknik eğitimler vererek, kursiyerlerinin başarılı birer yüzücü olmalarını sağlamaktadır. Yüzme kurslarında alınan teknikler arasında yer alan bir takım çalışmalar ise ayak bileklerinin çok iyi kullanılmasından geçmektedir. Topukların birbirlerine uzaklıklarının iyi ayarlanması da gerekecektir. Doğru teknikler uygulandığı zaman kaliteli sonuçların alınması da mümkün olacaktır. Bu şekilde kişiler yüzmeyi rahatlıkla öğrenebilmekte ve bir sonraki adım olan profesyonelleşme gelmektedir. Bu anlamda tüm dikkatlerin yüzme tekniklerine verilmesi de yerinde olacaktır.

Yazar: Ömer Küçükkurt

Çocuk Yüzme Kursları


Çocuklarımızın beden ve ruh sağlığı için onları küçük yaşta spora yönlendirmemiz gerekir. Bu sporu seçerken, çocuklarımızın becerisinin yanı sıra sporun onlara getireceği faydaları da göz önünde bulundurmalıyız. En etkili ve faydalı sporların başında yüzme gelir.

Yüzmenin bağışıklık sistemine faydaları da çocuklar için uygun spor olarak yüzmeyi tercih etmemizin en büyük faktörlerinden biridir. Ayrıca yüzme, kişiye yaşam disiplini sağlar. Bu yüzden çocuklarımızı küçük  yaşta yüzmeye yönlendirirsek, yaşam disiplini kazanmasını sağlayarak bütün hayatı boyunca düzenli bir yaşam sürmesini sağlayabiliriz. Çocuklarımız için iyi bir çocuk yüzme kursu seçerek, bütün bu faydalardan yararlanmasını sağlarız. Böyle sağlıklı ve aktif bir yaşama alışan çocuklar daha sonra hayatları boyunca böyle yaşamayı da sürdüreceklerdir.

Çocuk yüzme kursu eğitimleri genellikle  3-12 yaş arası çocukları kapsamaktadır. Eğitime çocukların yaşlarına ve deneyimlerine göre gruplanması ile başlanır. Bu esnada çocukların yüzme seviyeleri de belirleyici rol oynar. Bunun dışında teknik ve ahlaki psikolojiyi de göz önüne alarak çocukların psikolojisine uygun hareket etmeliyiz. Gruplarda en fazla 5-6 çocuk çalışmaktadır. Çocuklar, yüzme dersi öncesi eğitmenler eşliğinde ısınma ve esneme hareketleri yaparak derse başlamaktadırlar.

 Ancak bazı tesisler sadece çocuk yüzme kursu üzerinedir. Bu tesislerde şartlar diğerlerine göre daha farklı olabilir. Yaş sınırı bebeklikten itibaren olarak belirlenmiştir. Örneğin; 1. Seviye 6-18 ay, 2. Seviye 18 ay- 3 yaş, 3. Seviye 30 ay- 3 yaş, 4. Seviye 4 yaş, 5. Seviye 5 yaş, 6. Seviye 6 yaş ve üstü olarak belirlenmiştir. Yaş sınırlarının bazı gruplarda çok küçük olduğunu düşünürsek, bu gruplarda can güvenliği açısından  en çok 3 çocuğun bir arada eğitim görmesine izin verilmektedir. Bu özelliklerin hepsi çocuklarınızın sağlığı ve güvenliği içindir ki aileler de çocuklarını gönül rahatlığı ile yüzmeye yönlendirebilsinler.

Yüzme Korkusu Nasıl Yenilir?



Yüzme denildiği zaman akla ilk gelen nokta yüzme öğrenme korkusu olmaktadır. Yüzme öğrenerek kendinizi belirli alanlarda ilerletecek ve geliştireceksiniz. Bu nedenle yüzmenin öğrenilmesinde en önemli nokta olan öğrenme korkusunu da bir an evvel yenmeniz gerekecektir. Bu korkunun en önemli nedenlerinden biri ise boğulma korkusudur. Bu nedenle suya bile giremeyen kişiler bulunmaktadır. Deniz korkusunu yenen kişilerden oldukça iyi yüzücüler çıkmaktadır. Yüzme korkusunun yenilmesi ile birlikte diğer adımlara rahatlıkla geçilecektir. Yüzme öğrenmek sizi fonksiyonel olarak geliştirecek ve kendinizi rahatlatmanızı sağlayacaktır. Yüzme ile ilgili olarak korkusu olan kişilerin kan dolaşım sistemlerini etkili bir şekilde geliştirmesi de sağlanacaktır. Yüzme solunumla ilgili olarak birçok sorunun yenilmesinde de faydalı bir spor olmaktadır.
Yüzme öğrenme korkusu genellikle küçük çocuklarda mevcut olan bir durumdur. Bu durumun yenilmesi ise kişilerin hayata bakış açılarını da yenileyecek ve aktif bir şekilde geliştirecektir. Yüzmenin uzun mesafeli olarak öğrenilmesi ise haftada 3 veya 4 kez tekrar edilmesi gereken bir konu olmaktadır. Özellikle çocuklar için önemli bir gelişim aralığı oluşturmaktadır. Yüzme korkusu genellikle çocuklarda bulunmaktadır. Onların ilerleyen yaşamlarına da etkisi olacak olan bu yüzme korkusunun küçük yaşlarda atlatılması gerekecektir. Bu şeklide insanların rahat bir şeklide yüzme öğrenme aşamasına geçmesi sağlanacaktır.
Yüzme öğrenme korkusu, yenilmesi gereken bir durumdur. Bunun için de yüzmenin ne denli faydalı bir spor olduğu vurgulanmalı ve bunun üzerine çalışmalar yapılmalıdır. Yüzmeyi öğrenecek olan kişinin öncelikle suya alıştırılması gerekir. Daha sonrasında ise kişiye nefes açma tekniklerinin öğretilmesi gerekecektir. Doğru nefes kullanma tekniklerinin öğrenilmesinden hemen sonra kişilerin yüzme ile ilgili olan tekniklere başlaması oldukça yerinde bir davranış oluşturacaktır. Bu şekilde yüzme ile ilgili olan adımlara da geçilmiş olacaktır.

Yazar: Ömer Küçükkurt

Yüzme Dersi Almak İstiyorum

Yüzme dersi ile ilgili olarak öğrenilmesi gereken birçok durum bulunmaktadır. Bunlar arasında yer alan bir birçok konu bulunduğu gibi aynı zamanda önemli tekniklerde bulunmaktadır. Yüzme kurslarında hem yetişkinler hem de çocuklar rahatlıkla eğitim alabilmektedir. Yüzme dersi almak istiyorum diyen hemen herkese hizmet verilmesi ise oldukça önemli bir durum oluşturacaktır. Yüzme dersi almanın birçok faydası bulunmaktadır. Bu faydalar arasında yer alan en önemli durum ise zayıflama konusudur. Kilo sorunu günümüzde birçok kişinin baş edemediği ve aynı zamanda çoğu kişinin de spor yaparak zayıflama sorunun olduğu bir gerçektir. Bu nedenle çoğu kişinin spor yaparken eğlenerek yapmadığı bir gerçektir. Yüzme ise en zevkli sporlardan biri olduğu için kişilerin çoğu zayıflamak için yüzme sporunu tercih etmektedir.

Yüzme dersi almak istiyorum dediğiniz zaman bu durumun sağlığınız ile de yakından ilgisi olduğunu söylemek gerekir. Çoğu kişinin nefes açma veya kan dolaşım sistemini daha rahat hareket ettirmek adına yüzme sporu ile uğraştığı söylenmektedir. Yüzme ile uğraşan kişilerin çoğunda yaşanan olaylardan biride solunum ile ilgili sorunu olan kişilerin bu anlamda bu parametreleri rahatlıkla kullanmasını sağlayacaklardır. Yüzme ile ilgili olarak eğitim almak isteyen birçok kişi son zamanlarda artan oranlarda bulunmaktadır. Bu nedenle yüzme kursları da bu anlamda özel kampanyalar yaparak, daha kaliteli bir takım eğitimler almalarını sağlamaktadır. Yüzme kursları bünyesinde çoğu kişinin ciddi anlamda özel faydalara sahip olması vücut sıkılığı anlamında da birçok kişiyi etkilemektedir.

Yüzme kurslarında yüzme dersi almak istiyorum diyen kişilerin çoğu özel derslere başvuru yapmaktadır. Bu anlamda bilinçsiz olan kişilerin kendilerin ilerletmesi ve oldukça iyi ölçülerde yüzme kursu almalarını sağlamaktadır. Yüzme kursları ile birlikte kendinizi hayata karşı bir adım önde hazırlayabilirsiniz.

Yazar : Ömer Küçükkurt

Yüzme Kursu Anadolu Yakası



Metropol hayatının getirdiği stres ve yorgunluğu atmanın en iyi yollarından birisi de; yüzmedir. Zira yoğun iş temposu, İstanbul gibi büyük şehirlerde, sosyal yaşantıya pek fazla imkan ve zaman vermemektedir. Böyle bir yaşam tarzı olan insanlar için yüzme, hem sosyalleşme hem de yorgunluk gidermek için en iyi yöntemlerden birisidir. Günümüzde gerek kamu adına, gerekse özel şirket adına faaliyet gösteren yüzlerce yüzme havuzu bulunmaktadır.

Teknik ve modern birçok donanıma sahip olan bu yüzme havuzları, gerek bünyelerinde gerekse dışarıdan gelen yüzme hocaları ve bunlara bağlı gruplar ile, yüzme kursu imkanı vermektedir.
Yüzme kursu Anadolu Yakası için sizlere, Ata Yüzme Kulübü olarak en güzel alternatiflerden birini sunuyoruz. Anadolu Yakası Yüzme Kursu kayıtlarımıza başvuranlar için, profesyonel ve güler yüzlü kadrolarımız ile, en nezih modern yüzme havuzlarında eğitimler vermeyi, kulübümüz adına kendimize şiar edinmiş durumdayız.

Yüzme Kursu Anadolu Yakası için hazırladığımız yüzme kursu programlarında, en etkin yüzme ve nefes alma tekniklerini en anlaşılır şekilde, siz değerli kursiyerlerimize sunmaktayız.

Ata Yüzme Kulübü olarak, yetişkinler ve çocuklar için Yüzme Kursu Anadolu Yakası faaliyetleri kapsamında, gerek grup yüzme kursları gerekse bireysel yüzme kursu vermekteyiz. Yüzme Kursu Anadolu Yakası faaliyetlerimizi, Anadolu yakasında modern, temiz ve kursiyerlerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutmakta olan yüzme havuzları bünyesinde sürdürmekteyiz. Aynı zamanda Yüzme Kursu Anadolu Yakası taleplerinizi karşılamak için, size en yakın ve en nezih yüzme havuzlarını tercih etmekteyiz.

Yüzme Kursu Anadolu Yakası için tahsis ettiğiniz Yakacık Yüzme Havuzu, şahsi araçlarıyla gelmek isteyen kursiyerlerimiz için tahsis edilmiş ücretsiz otopark, 2,20 m derinliğe ve 25 metre uzunluğa sahip olan 12,5 genişliğinde 5 kulvardan oluşan yarı olimpik yüzme havuzu özelliğine sahiptir. Yüzme Kursu Anadolu Yakası faaliyetlerini gerçekleştirmek için tahsis ettiğimiz yüzme havuzunun, su temizlik ve kalitesi, Sağlık Bakanlığı tarafından da belirli periyotlar ile denetlenmekte olup, havuzun su sıcaklığı mevsim koşullarına göre ayarlanabilmektedir.

Yüzme Kursu Anadolu Yakası faaliyetlerimizi, kursumuza yazılmadan önce yerinde görmeniz de mümkündür. Yüzme kursu faaliyetlerini yerinde görmeniz için, önceden bizi arayarak gerekli ulaşım ve adres bilgilerini almanız daha sağlıklı olacaktır.

Aynı zamanda Yüzme Kursu Anadolu Yakası faaliyetleri kapsamında, özel yüzme dersleri vererek isteyen kursiyerlerimizi, özel ve resmi yüzme yarışmalarına hazırlamaktayız.

Yüzme Kursu



Yüzme kursuna büyüklerle beraber asıl çocuklar katılır, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın her konuda donanımlı bireyler olması isteriz ve yüzme bilmelerini çok isteriz. Eğer yeteri kadar denize giremiyorlarsa pratik yaparak yüzmeyi öğrenecekleri en güzel yerler yüzme havuzlarıdır. Okul dönemi bitip de yaz tatiline girildiği zaman özellikle yüzme derslerinin verildiği özel yüzme havuzları çocukların akınına uğrar. Yüzme bilenler ise stillerini geliştirmek ve daha iyi yüzebilmek için bu havuzlara gelmeyi tercih ederler. Yüzme kursları, deneyimli eğitmenlerin gözetiminde ve safhalar halinde verilir. Önce en basit hareketlerle suyun üzerinde nasıl durulacağı öğretilir, diğer bilgilere daha sonra geçilir.

Son derece modern ve hijyenik havuzlarda verilen derslerde en küçük yüzme öğrencileri ailelerinin gözetimde derslere katılan 3 ve 4 yaş grubu öğrencileridir. Öğrenciler seviyeleri belirlenerek sınıflamaya tabi tutulurlar ve sporcu olarak yüzmeye devam etmek isteyenler daha farklı teknik bilgiler eşliğinde dersler alırlar. Yüzme kursları sıradan bir kurs değildir ve yüzmeyi bilmek gelişmişlik düzeyini de ortaya koyar, yurdumuzun 3 tarafı denizlerle çevrilidir ve yüzmeyi bilmek bizler için kaçınılmazdır. Servislerle kapılarından alınan öğrenciler kurs bitiminde yine aynı servislerle evlerine kadar bırakılırlar. Ayrıca büyüklerin de katılabileceği yüzme kursları vardır ve kayıt olunması gerekir. Yüzmek sadece tatillerde yapılacak bir eğitim değildir, işi spor olarak algılamalı ve her uygun zaman diliminde yüzmeye koşmalıyız.

Havuzların ölçüleri çocukların katılabileceği gibidir, 30 derece sıcaklık sağlanır ve deneyimli eğitmen kadrosu ile çocuklar seviyelerine göre derslere başlarlar. Yüzme kursları dönemler halinde tarihleri daha önceden belirlenerek işlevsellik kazanır ve mutlaka kayıt olunması lazımdır. Erken yaşlarda yüzme daha kolay öğrenilir ve çocuklar yüzmeyi çok severler ve büyük bir istekle kurslara katılırlar. Yüzme dersleri çocuğunuza sağlıklı olmanın yollarını da öğretecektir. Çocukluk dönemlerinde sağlıklı yaşam bilincini edine çocuklar hayatlarının sonuna kadar bunu akıllarından çıkaramazlar. Su insanlarda terapi etkisi yapan en önemli şeydir, sinirleri teskin eder ve iç huzuru bulunmasına destek olur, depresif çocuklar için yüzme en ideal spordur.